Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Et nøje forberedt show.

Sådan betegner B.T.s politiske redaktør, Anders Leonhard, det maratonpressemøde, som Mette Frederiksen og fire øvrige ministre fredag formiddag afviklede i Statsministeriet.

»Det er det mest absurde pressemøde, jeg nogensinde har deltaget i,« siger Anders Leonhard således.

»Fem ministre indledte med 25 minutters snak om, hvor alvorlig situationen var tilbage i november 2020. Men det er noget, som absolut ingen relevans har for de spørgsmål, som Minkkommissionen har undersøgt,« konstaterer han og tilføjer:

»Minkkommissionen vurderede udelukkende, om embedsmænd bevidst eller uagtsomt brød loven, og om ministrene har handlet kritisabelt.«

Dermed brugte Mette Frederiksen og regeringen både journalisternes og offentlighedens tid med en forklaring, som allerede var fejet af bordet, mener han.

»Minkkommissionen har jo netop konkluderet, at tidspres og situationens alvor ikke retfærdiggjorde den sløsede omgang med lovhjemmel,« siger Anders Leonhard.

Selvom pressemødet senere trak ud, fordi mange journalister havde mod på at stille spørgsmål, var det ifølge Anders Leonhard ikke meget nyt, der kom på bordet under seancen efter ministrenes åbningspræsentation, pointerer han.

»Mette Frederiksen brugte det samme trick igen og igen. Hun havde tydeligvis forberedt fem-seks pointer, som hun gentog i svarene på alle journalisternes spørgsmål i to timer og syv minutter.«

»Heriblandt at Minkkommissionen havde, i gåseøjne, frikendt hende, og at det er Folketinget og ikke regeringen, som beslutter, om der skal iværksættes en advokatvurdering,« siger Anders Leonhard.

»Mette Frederiksen glemte bare at sige, at hun selv er leder af det største parti i Folketinget,« understreger han.

Efter pressemødet mangler vi fortsat svar fra Radikale Venstre på, om de vil stemme for en advokatvurdering, der skal klarlægge, om Mette Frederiksen kan stilles til ansvar.

Både SF og Enhedslisten har meldt ud, at de freder Mette Frederiksen i minksagen.

Andre læser også