BT's politiske kommentator, Søs Marie Seerup, vurderer, at det kan blive dyrt for De Konservative, når de udtrykker mistillid til Miljø,- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen.
BT's politiske kommentator, Søs Marie Seerup, vurderer, at det kan blive dyrt for De Konservative, når de udtrykker mistillid til Miljø,- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen. Foto: NIels Ahlmann Olesen

Tirsdag aften meddelte De Konservative, at de ikke længere har tillid til Miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), og det er ifølge BT's politiske kommentator, Søs Marie Seerup, en »møgsag« for begge parter.

De Konservatives mistillid til Miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, er et resultat af et problemfyldt forløb, hvor både De Konservative og ministeren må påtage sig ansvaret, mener BT's politiske kommentator.

Pape Eva Kjer

»Det er en mystisk situation. At vi har et parti, der vælter en minister for at gennemføre en pakke, som de stemmer for, det er et noget usædvanligt forløb,« siger Søs Marie Seerup og fortsætter:

»Der har været så mange problemer i det her forløb, og det peger selvfølgelig tilbage på ministeren, men det peger også tilbage på De Konservative, der ikke har deltaget i alle møder omkring den her pakke,« siger hun og hæfter sig samtidig ved, at det er en sen opvågning for De Konservative i forhold til miljøpakken.

Skulle det ende med, at Eva Kjer Hansen går af som minister, så vurderer Søs Marie Seerup, at det kan gå hen og blive et dyrt træk for De Konservative.

»De får markeret den grønne profil ved at vælte ministeren for den her sag, men det trækker gevaldigt fra det, de måtte opnå ved, at de har tænkt sig at stemme for pakken på torsdag, når den bliver behandlet i folketinget. Jeg er ikke sikker på, at de får stor gevinst ved det her - det kan blive et dyrt træk,« lyder det.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.