Se hvorfor EU er latterligt – eller i hvert fald til at grine af – og hvorfor tidligere tv-vært Morten Løkkegaard synes, at ”EU godt kunne være lidt mere Karl-smart”

”Politikere med begge ben på jorden hænger ikke på træerne, ” hedder en ny vittighedsbog om politikere – skrevet af Socialdemokraternes spøgefulde EU-politiker Dan Jørgensen.

Mød Dan Jørgensen (S) og tidligere tv-vært Morten Løkkegaard (V) kandidat til Europa-parlamentet i en farverig debat i BT TV’s studie med nyhedsvært Jeppe Nybroe.

- Jeg bryder mig ikke om politiske vittigheder. Problemet er nemlig, at de alt for ofte bliver valgt, lyder en af vittighederne i den nye samling af ’Politiske anekdoter og kvikke bemærkninger fra Churchill til Auken’, der udkommer i dag.

Og så lidt flere udvalgte vittigheder fra bogen:

- En tale skal være som en ung piges kjole. Kort nok til at fastholde folks opmærksomhed – og lang nok til at dække det væsentlige.

- Husk nu, Niels (Helveg Petersen, red.), en kort kedelig tale er bedre end en lang kedelig tale (sagt af hustruen!)

- Mænd har kun en eneste rationel grund til at gå ind i lokalpolitik – at få mere tid væk fra deres koner

- Polikere er som bleer – de bør skiftes regelmæssigt og af de samme årsager

- Politikere er interesserede i folk, på samme måde som hunde er interesserede i lopper

Og så en enkelt underholdende fortalelse fra Venstre-politikeren Bertel Haarder under sene forhandlinger til et møde med udenlandske kolleger i EU:

- Normally I say, early to bed and up with the cock …

Læs mange flere vittigheder og anekdoteri den nyudkomne 72 sider lange bog ‘Politikere med begge ben på jorden hænger ikke på træerne’.