58 personer er i skrivende stund dræbt og 515 såret efter, at 64-årige Stephen Paddock  fra et hjørneværelse på The Mandaly Bay Hotel i Las Vegas åbnede ild med sit automatvåben mod menneskemængden ved en country-koncert.

Skudmassakren under Route 91 Harvest Festivalen er dermed det mest dødelige masseskyderi i amerikansk historie, og dødstallet vil stige, for flere af de sårede er livsfarligt kvæstet.

Den forfærdelige nedslagtning udfoldede sig i hele fem minutter, og massakren stoppede først, da amerikanske betjente at stormdee hotelværelset, hvor de skød og dræbte gerningsmanden. På hotelværelset fandt de et arsenal af våben.

Selv om dette er en historisk tragedie, synes det alligevel, som om der kun går få dage mellem, at fuldstændig sagesløse personer må lade livet et eller andet sted, fordi en eller flere galninge skyder dem ned, kører dem ned med lastbiler eller stikker dem ned med knive og sabler.

Som en steppebrand spredes de uhyggelige nyhder på almindelige nyhedsmedier og især på sociale medier verden over. Og lige så hurtigt begynder gætterierne og påstandene om, hvem der står bag, at florere.

Ofte blander terrororganisationer som Islamisk Stat sig også ved at påtage sig skylden. Sandsynligvis har de påtaget sig skylden for både angreb, de rent faktisk har sanktioneret og for nogle, de intet har med at gøre.

Islamisk Stat påstod i går, at gerningsmanden konverterede til Islam få måneder før udåden. FBI har dog ikke fundet nogen forbindelser med terroristgrupper, og et eventuelt motiv blæser i krudtrøgen.

Det er naturligt, at vi gribes af rædsel og raseri. Men det vil klæde tonen på sociale medier, hvis vi alle har is i maven, og venter med at skyde skylden på islamister eller højre- eller venstreradikale, til politiet har undersøgt sagen til bunds. Ellers ender alle påstandene og skænderierne også som ligegyldig støj.

kark-