Venstres Landsmøde i Herning søndag den 18. november 2012. Her Jens Rohde.
Venstres Landsmøde i Herning søndag den 18. november 2012. Her Jens Rohde. Foto: Martin Dam Kristensen
Har Venstres topmand i Europa-Parlamentet, Jens Rohde, spændt elastikken for meget med sine ideer om et fælles EU-forsvar?

Brugerne af bt.dk er ikke i tvivl. Det har han, og han skal fyres.

70 pct. mener, at han ikke repræsenterer vælgernes interesser, og at han skal fyres. Kun 30 pct. mener, det er en god ting at have sine egne ideer.

Det samme gælder hans ide om en fælles EU-hær.

Nej, det er en vanvittig ide, mener 68 pct., mens 23 pct. mener, det er en god idé, og at det vil styrke EU-samarbejdet.

Rohdes fremsatte sit forslag om en fælles EU-hær i en kronik i Berlingske samme dag, som Venstre indledte deres landsmøde. Her stod Jens Rohde til at blive nomineret til partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet. Efterfølgende blev det besluttet at udskyde nomineringen af Jens Rohde til Venstres spidskandidat til Europaparlamentet.

Jens Rohde undskylder selv hele balladen med, at kronikken er skrevet for halvanden måned siden, at det kun er ment som et debatoplæg og at hans medforfatter, Erik Boel fra Europa-bevægelsen, har strammet nogle af deres synspunkter.

- Det jeg går mest op i med fælles forsvar er sådan set smart defence - at vi ikke alle sammen skal købe de samme våben hver for sig. Men at vi kan specialisere os, og købe ind fælles. Vi kunne sikkert få enorme rabatter, sagde Jens Rohde efter at hans kandidatur som spidskandidat til Europa-Parlamentet var blevet udskudt et år.

 Jens Rohde advarer Thorning mod EU-skat


Træt af Rohde - 1


Jens Rohde lagde selv op til, at kandidaturet skulle udskydes.

'Kronikken har skabt en vis tvivl, og derfor finder jeg det mest hensigtsmæssigt, at vi udskyder valget af spidskandidat til Europaparlamentsvalget', sagde Jens Rohde i en pressemeddelelse udsendt af Venstre.

Han forklarer, at den omdiskuterede kronik var ment som et debatoplæg

'Kronikken var ment som et debatoplæg. Den har skabt en tvivl, som ikke var tilsigtet. Det mest rigtige er,at vi nu får det politiske på plads, og at Venstre derefter vælger sin spidskandidat', udtalete Jens Rohde.

Bt.dk har beskrevet, at vreden i Venstres top over Rohdes sololøb er meget stor. Irritationen er også stor hos Venstres andre medlemmer af Europa-Parlamentet, Mogens Løkkegaard og Anne E. Jensen, som slet ikke er blevet inddraget.

HVAD MENER DU? BØR LØKKE FYRE ROHDE? Deltag i debatten på facebook.com/ditbt
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.