Livet efter politik blev barsk for eks-DFeren Louise Frevert

Det har været en ydmygende oplevelse for Louise Frevert at vende tilbage til et liv som almindelig lønmodtager. Selv om den 59-årige ekspolitiker har haft sin gang i magtens korridorer på Christiansborg og Københavns Borgerrepræsentation som folkevalgt i 20 år, har det så at sige været umuligt for hende at få et almindeligt job.

Det er fem år siden, hun forlod Christiansborg, men hendes fortid som kontroversiel politiker fra Dansk Folkeparti har klæbet til hendes person og fået arbejdsgivere til at give hende den kolde skulder.

BT finder hende bag disken i en guldsmedeforretning i centrum af København, hvor hun har haft job som ekspedient det seneste års tid. Hun tager imod med et stort smil og retter på de mørke briller.

Hun er både ’glad og taknemmelig’ for jobbet efter fire års nedtur med det ene afslag efter det andet på job, hun var overbevist om, at hun ville have kompetence til at bestride med sin erfaring fra en hverdag i Folketinget med indviklede lovforslag og paragraffer.

Men ikke engang et job i Bilka eller som ekspedient i en tøjbutik, har hun kunnet få.

- Jeg havde ellers fået jobbet som ekspedient i forretningen, men indehaverens mand mente, at kunderne ville kigge mere på mig end på varerne, og så turde hun ikke beholde mig, siger Louise Frevert.

Hun er ikke i tvivl om, at modgangen skyldes, at hun har repræsenteret Dansk Folkeparti.

- Min politiske fortid har været den største mur at kravle over.

Læs resten af interviewet med Louise Frevert i BT Kristi himmelfartsdag eller køb e-avisen her.

- Jeg har søgt alle jobs

- Politisk fortid er ødelæggende

- Sådan ser fremtiden ud