Statsminister Mette Frederiksen har indkaldt til pressemøde lørdag klokken 11.00.

Ifølge kilder, B.T. har talt med, kommer det pressemøde til at omhandle et landsdækkende påbud om brug af mundbind i den offentlige transport.

I hvilket omfang, det påbud kommer til at gøre sig gældende, står ikke klart.

Men et påbud om mundbind i offentlig transport synes altså på vej, fortæller kilder.

Pressemødet bliver holdt lørdag klokken 11.00 i Spejlsalen i Statsministeriet.

Her vil Mette Frederiksen deltage, men der er ikke yderligere oplysninger om, hvorvidt eksempelvis Søren Brostrøm og Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut vil deltage, som det har været tilfældet ved tidligere pressemøder.

Før sommer var tallene for smittede, indlagte og indlagte på intensiv så lave, at politikerne begyndte at åbne op for store dele af Danmark. Den sidste aftale fase i genåbningen - fase fire - skulle efter planen være sat i værk i begyndelsen af august.

Det er dog ikke sket blandt andet som følge af en række lokale udbrud flere steder i Danmark. Mest omtalt har været Aarhus, Silkeborg og Ringsted, men også andre byer som Sorø på Sjælland har været ramt.

Forventningen er derfor, at politikerne fredag aften når frem til at forlænge forsamlingsforbuddet for forsamlinger på mere end 100 personer til november. Samtidig ventes nattelivet i form af blandt andet diskoteker og natklubber fortsat at få påbud om at holde lukket.

Allerede for en uge siden varslede Mette Frederiksen, at et nationalt påbud om at mundbind i blandt andet den kollektive trafik kunne komme på tale, hvis smittetallene fortsat var i stigning.

»Hvis vi vil være sikre på, vi ikke skal lukke for megen økonomisk aktivitet ned, og det er det, der er afgørende nu, kan det godt være, at vi skal bruge masker mere aktivt. I den kollektive trafik, ved indkøb eller i andre situationer, hvor man ikke kan holde afstand,« lød det blandt andet fra statsministeren i et interview med Avisen Danmark.