Lige nu er der bomstille på Venstres gang på Christiansborg.

Ingen vil sige noget til citat, men Jacob Ellemann-Jensen vil annoncere sin afgang som formand for Venstre på det hasteindkaldte pressemøde her klokken 10.

Det erfarer B.T.

På pressemøder deltager udover Ellemann Venstres næstformand, Stephanie Lohse, og forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

»Med det setup er der lagt op til ændringer i toppen af Venstres ledelse, og man kan godt spekulere i, at Jacob Ellemann-Jensen går af. Hvis ikke det handlede om ændringer i toppen af Venstre, hvorfor skulle partiets næstformand så være med til pressemødet,« siger Joachim B. Olsen.

»Lige nu ved vi kun positivt, at der bliver afholdt ewt pressemøde klokken 10.00 på Christiansborg med deltagelse af Ellemann, Troels Lund Poulsen og Stephanie Lohse. Det mest interessante er at Lohse er med. Hun er næstformand i Venstre, og det viser, at pressemødet har noget med organisationen af Venstre at gøre. Hvis det handlede om en politisk udmelding, ville hun ikke have været ned,« siger Joachim B. Olsen. 

Flere medier erfarer, at Ellemann både vil gå af som formand for Venstre og som minister. 

»Med de meningsmålinger, der har været, og den massive utilfredshed der har været udtrykt op til efterårsferien fra Venstres bagland og markante Venstre-profiler som Claus Hjort Frederiksen og Christian Mejdahl, tænker de fleste nok, at nu går Jacob Ellemann-Jensen af,« siger Joachim B. Olsen. 

I YouGovs seneste vælgermåling stod Venstre til blot 6,9 procent af stemmerne. 

Opdateres...