Alle elever og kursister på efterskoler og højskoler kan snart vende tilbage.

Regeringen og dens støttepartier er nemlig ifølge B.T.s kilder blevet enige om, at alle efterskoler og højskoler over hele landet åbner på mandag.

Siden 1. marts har det kun været efterskoleeleverne i Nordjylland, Vestjylland og på Bornholm, som har haft lov til at vende tilbage til deres skole.

Regeringen og støttepartierne har tirsdag siddet til forhandlinger om, hvad der kan åbne fra mandag 15. marts.

På forhånd var der lagt op til, at  adgangselever – både i folkeskolen og på efterskolen – kunne komme tilbage i klasseværelset i flere regioner af landet.

Men smitten har de seneste uger været stabil, og derfor tør partierne godt at åbne for samtlige efterskoler og højskoler, erfarer B.T.

Desuden vil elever i 5.-8. klasse, der har været hjemsendt i ca. tre måneder, få lov at møde ind på skolen en gang om ugen, gældende fra næste uge.

Det er dog stadig uvist, hvad der sker med afgangseleverne i folkeskolen fra på mandag. Indtil nu er det kun de nordjyske, vestjyske og bornholmske adgangselever, som har været tilbage i skolen.

Men ifølge genåbningsplanen er der lagt op til, at flere adgangselever skal skole fra midten af marts.

Mandag aften skrev direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, på Twitter, at antal smittede og indlagte har været lavere i starten af marts end forventet.

'Heldigvis har smitteudviklingen fulgt et af de mere gunstige scenarier vores modellører regnede på. Så lige nu har vi ikke kurs mod 870 indlagte i midt april, også langt til dramatisk udvikling i fx Tjekkiet og Estland,' skrev han.