Lyt til artiklen

44-årige Britt Bager, der hidtil har siddet i Folketinget for Venstre, skifter parti.

Fremover vil folketingspolitikeren være medlem af De Konservative.

Det oplyser De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, til B.T.

»Jeg er utrolig glad for at kunne byde en kompetent politiker som Britt Bager velkommen til partiet,« siger Søren Pape Poulsen til B.T. og tilføjer:

»Hun har været politisk ordfører i Venstre, og derfor er det en erfaren politiker, som vil kunne bidrage med rigtig meget her hos Det Konservative Folkeparti.«

Hvad tror du, Venstre vil sige til, at I snupper endnu en af deres folk?

»Det ved jeg ikke. Det må du spørge Venstre om.«

Britt Bager er medie- og kulturordfører i Venstre, og det er uvist, om hun skal overtage de samme ordførerskaber hos De Konservative.

Dermed bliver Britt Bager endnu en i rækken af Venstre-profiler, der forlader partiet.

For nylig var det Inger Støjberg, der forlod Venstre, og i begyndelsen af året var det forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, som tog sit gode tøj og gik.

Britt Bagers exit kommer et lille år efter, at Britt Bager offentligt luftede sin utilfredshed med ledelsen i Venstre, efter hun blev fjernet fra sin stilling som statsrevisor.

Timingen var speciel. For Britt Bager var gravid og stod til at gå på barsel kort efter.

Og sagen blev ikke mindre speciel af, at Britt Bager efter eget udsagn ikke kunne få en forklaring på, hvorfor hun skulle udskiftes med Troels Lund Poulsen, der siden overtog posten.

»Det har jeg ikke kunnet få at vide,« sagde hun til Politiken, der først skrev om sagen.

Tirsdag reagerer Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen på Britt Bagers exit fra Venstre.

»Britt Bager siger farvel til Venstre. Det ærgrer mig selvfølgelig. Vores politik ligger fast. Vi er et borgerligt-liberalt parti, men jeg kan læse, at Britt har flyttet sig og i dag ser sig som konservativ. Jeg ønsker Britt god vind fremover,« skriver han på Twitter.