Kritikken hagler igen ned over Skat i en opsigtsvækkende ny sag om muligt magtmisbrug over for skatteyderne.

For tredje gang på få uger er Skats mulige kritisable metoder over for skatteyderne til debat, og denne gang er ’offeret’ ikke en velhavende fotomodel eller en rig erhvervsmand.

Det er derimod en 56-årig bådtransportør og antikvitetshandler fra Bagsværd, der ifølge en omfattende, uvildig gennemgang af en fire-årig lang skattesag har fået en ’helt urimelig’, ’ganske upassende’, ’yderst kritisabelt’ og ’urimelig nidkær’ behandling af Skat København under ledelse af daværende skattedirektør Erling Andersen.

Det fastslår Skatteministeriet selv i en uvildig undersøgelse af sagen, som BT er i besiddelse af.

Sagen, der vedrører den 56-årige erhvervsdrivende Mette Bacher, er blevet gennemgået af skattesystemets egen interne ombudsmand, Skatteministeriets borgerambassadør Jens Drejer, der i en otte sider lang kendelse retter en sønderlemmende kritik af Skat Københavns sagsbehandling.

- Jeg mener ikke, at jeg har set fortilfælde af sager, hvor der er sket så store forsømmelser og anvendt så hårde metoder fra Skats side. Det viser, at Skat går ekstremt aggressivt efter helt almindelige borgere, siger skatteekspert, lektor, ph.d. Thomas Rønfeldt fra Aalborg Universitet, der har gennemgået borgerambassadørens kritik.

Borgerambassadør Jens Drejer antyder, at Skat København, efter at have tabt en skattesag mod Mette Bacher i Skatteankenævnet, der behandler klager over Skats afgørelse, rejser en ny sag for at få hævn over for Mette Bacher.

- Som det fremgår af ovenstående, finder jeg Skat Københavns sagsbehandling for yderst kritisabel, og det beklager jeg på Skatteministeriets vegne, hedder det i afgørelsen fra borgerambassadøren.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men afventer en intern undersøgelse i Skat.

- Hvis der på nogen måder er eller har været uhensigtsmæssige procedurer hos Skat, er det naturligvis noget, jeg tager meget alvorligt. Både borgerne og virksomhederne skal kunne stole på, at alle sager bliver behandlet professionelt efter gældende regler på skatteområdet, siger han.

LÆS MEGET MERE I BT TORSDAG:
- 56-årige Mette Bacher efter kamp med Skat: 'Jeg var ved at miste alt'
- Skattedirektør truer utilfreds borger med straffesag for injurier
- Skat snuppede lige 109.000 ved en fejl - ingen undskyldning

.