ARKIVFOTO 2015 af Carl Holst- - Se 19/10 2015 16.31. Politiet får materiale til at efterforske, om Carl Holsts tidligere assistent har hjulpet ham i valgkampen. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015)
ARKIVFOTO 2015 af Carl Holst- - Se 19/10 2015 16.31. Politiet får materiale til at efterforske, om Carl Holsts tidligere assistent har hjulpet ham i valgkampen. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Foto: Linda Kastrup

Carl Holst fik som regionsrådsformand betalt sin private alarm for i alt 32.716 kroner.

Den tidligere regionskonge i Sønderjylland, Carl Holst, fik gennem otte et halvt år betalt en privatalarm i sit hjem i Rødding af regionen.

Det afslører en aktindsigt, som BT har fået i Region Syddanmarks udgifter til Carl Holst, der trådte tilbage som forsvarsminister i september sidste år og siden har taget orlov fra Folketinget.

Således har Carl Holst i sin tid som regionsrådsformand i perioden fra 2007 og frem til juni 2015 fået betalt sit alarm-abonnement for samlet 32.716 kroner eller i gennemsnit 3849 kroner om året.

271SECarlholstportraet-pres.jpg

En privatalarm er langt udover, hvad en region skal betale, mener Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.

»Som udgangspunkt må en alarm betragtes som en privat udgift, som ikke skal afholdes af regionen. Så i mine øjne er det i strid med god forvaltningsskik,« siger han.

Privat udgift

Den nuværende regionrådsformand, Venstres Stephanie Lohse, mener heller ikke, at det er en udgift en region bør afholde.

»Jeg er ikke bekendt med den aktuelle disposition, men som udgangspunkt er det en privat udgift,«siger hun til BT.

Oplysningen kommer i kølvandet på en lang række sager om frås med regionens penge.

Hævnen over Holst - 1

En rapport fra Kromann Reumert fra sidste år konkluderede blandt andet, at Carl Holst havde haft tvivlsomme udgifter til coaching for 750.000 kroner i sin periode som regionsrådsformand.

Rapporten blev bestilt efter, at BT i september 2015 kunne afsløre, at Region Sydjylland med fuldt overlæg fik ændret en faktura, så den skjulte udgifter for 16.000 kroner til en konsulent, som daværende regionsrådsformand for Venstre Carl Holst i 2012 og 2013 hyrede til at skrive et indlæg og tre taler.

Dagen efter BT’s afsløring valgte Carl Holst at gå af som forsvarsminister.

BT fik i går fat i Carl Holst, der i øjeblikket har orlov fra Folketinget.

Sendte bare regningen

Hvorfor skulle regionen betale for din privatalarm?

»Det er fordi, jeg var lokalpolitiker i et lokalt samfund, hvor det konstant kunne ses i medierne, hvornår jeg var på ferie. Og så var der også nogle trusler, ikke noget alvorligt, men så vurderede amtets ledelse og senere regionens administrative ledelse, at jeg skulle have en alarm. Jeg fik allerede alarmen, da jeg var amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, som så blev videreført, da jeg blev regionsrådsformand,« siger han.

Hævnen over Holst - 1

Ifølge en ekspert er det slet ikke en regning, regionen skal betale. Hvad siger du til det?

»Det var en vurdering det daværende amt foretog. Jeg har ikke bare bestilt alarmen og sendt en regning. Det skete efter indstilling fra den daværende ledelse i Sønderjyllands amt og senere regionens,« lyder det fra Carl Holst.

»Og jeg må så sige, at jeg har haft faser i min politiske karriere, hvor det har været betryggende at have alarmen,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.