Morten Messerschmidt erklærer sig nu også klar til fra sin egen lomme at tilbagebetale nogle af de tusindvis af kroner, han og DF har fået af EU-midler.

Det siger hans presserådgiver, Kristian Wederkinck, til BT.

»Morten vil gennemgå redegørelsen med DF og derefter af egen lomme tilbagebetale det, der er«.

Tidligere i dag kom det frem, at Dansk Folkeparti nu vil betale 955.210,38 kroner tilbage til Europa-Parlamentet. Det sker efter partiets EU-gruppeformand Anders Vistisen har gennemgået den støtte, Dansk Folkeparti har fået fra det europæiske parti MELD og fonden FELD.

Da BT fredag eftermiddag mødtes med Anders Vistisen til et interview, erklærede han sig som den første klar til selv at betale af egen lomme.

Det drejer sig om aktiviteter, han selv har sat i søen, som han har fået EU-midler til: Blandt andet en bustur til Bruxelles for sine kampagnemedarbejdere til over 62.000 kroner.

»Jeg har tilbudt Dansk Folkeparti at betale aktiviteter, hvor jeg har været den besluttende myndighed, tilbage, fordi jeg ikke mener, det skal ligge partikassen til last,« sagde han til BT.

Busturen er ifølge Vistisen »den eneste aktivitet, jeg har stået som arrangør af. Men i det tilfælde, jeg har deltaget i middage og andre ting, vil jeg tilbyde Dansk Folkeparti at betale mine repræsentative del af de udgifter, der har været, selv om det ikke er mig der har inviteret.«

Langt størstedelen af de knap en mio. kr. er udgifter til aktiviteter, som den tidligere DF-formand i Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt har sat i gang.

Det drejer sig ifølge Anders Vistisen om aktiviteter fra 2012 til 2014.

På spørgsmålet om, hvorvidt Vistisen mente, at andre medlemmer fra DF-gruppen burde betale af egen lomme, sagde han:

»For mig er det det rigtige at gøre,« og tilføjede:

»Det er op til folks egen samvittighed, hvordan de vil håndtere det her.«

Oversigt over danske MELD og FELD aktiviteter
Oversigt over danske MELD og FELD aktiviteter Foto: Dansk Folkeparti
Vis mere

Andre læser også