Lyt til artiklen

Det Konservative Folkeparti vil ikke kendes ved ubetalt millionregning til et reklamebureau. Men BT kan nu afsløre, at partiet har brugt det slogan, som bureauet har lavet.

I fredags kom det frem, at Det Konservative Folkepartis nægter at betale regninger for 1,7 mio. kr. til reklamebureauet Integral fordi »kvaliteten ikke var god nok«.

Men kvaliteten var åbenbart god nok til, at daværende formand Lars Barfoed og EU-spidskandidat Bendt Bendtsen kunne bruge sloganet »Gør noget ved det«. Et slogan, som Integral har fundet på, og som Det Konservative Folkeparti ifølge bureauet ikke har betalt for.

LÆS OGSÅ

Reklamebureauet Integral mener, at Konservative skylder bureauet 1,7 mio. kr. i alt, bl.a. for sloganet, og det mundede i sidste uge ud i en stævning til Det Konservative Folkeparti. Topfolk fra partiet kan derfor forvente at skulle møde op i retten for at forklare, hvorfor man ikke mener, at man skylder reklamebureauet Integral en krone.

LÆS OGSÅ

BT er i besiddelse af stævningen, som viser, at Integral mener at have millionbeløbet til gode for et relanceringsprojekt af det kriseramte parti. Et projekt, som De Konservatives gruppeformand Brian Mikkelsen i sidste uge afviste at betale for ‘af kvalitetsmæssige årsager’.

Men i dag kan BT fremvise adskillige annoncer, hvor Det Konservative Folkeparti rent faktisk brugte det slogan, som Integral udarbejdede tilbage i 2013 som en del af relanceringsprojektet.

LÆS OGSÅ

Meget af relanceringspakken blev aldrig ført ud i livet, men netop sloganet »Gør noget ved det« tog Det Konservative Folkeparti rent faktisk i brug i 2013 og anvendte langt ind i 2014, inden man tog Socialdemokraternes tidligere slogan »Mennesker først« .

Det bekræfter reklamebureauet Integral.

»Jeg kan bekræfte, at vi som del af Brand Essence-projektet har udviklet sloganet ’Gør noget ved det’, og at dette arbejde endnu ikke færdigafregnet,« siger direktør i Integral Casper Janns.

LÆS OGSÅ

Det Konservative Folkeparti siger til BT, at man har betalt 2,5 millioner til Integral, og at man i øvrigt ikke har fået yderligere fakturaer. Derfor ser man med sindsro frem til at skulle møde i byretten for at få sagen afgjort.