Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at børn helt ned til 12 år også skal tilbydes en vaccine mod covid-19.

Det fremgår af en besked til Folketingets sundhedsordførere, som B.T. er i besiddelse af.

I beskeden til sundhedsordførerne står:

»På det foreliggende vidensgrundlag finder Sundhedsstyrelsen, at den samlede afvejning taler for, at vaccination af de 12-15-årige er sikker og effektiv.«

»Det vurderes, at vaccination af denne aldersgruppe kan bidrage til at øge immuniteten i befolkningen og kan være vigtig ift. fortsat kontrol med epidemien i Danmark,« står der videre.

Søren Brostrøm bekræfter beslutningen på et pressemøde torsdag, hvor han siger, at børnene »formentlig« kan blive vaccineret fra september.

Indtil nu har 16 år været minimumsgrænsen for, hvornår man bliver tilbudt en vaccination mod covid-19.

»Sundhedsstyrelsen finder, at der allerede nu bør planlægges efter at tilbyde vaccination af alle 12-15-årige i Danmark, når udrulningen af allerede prioriterede grupper er afsluttet dvs. formentlig i september, og før vintersæsonen indsætter med risiko for øget smitte med SARS-CoV-2 i aldersgrupperne,« står afslutningsvis i beskeden til sundhedsordførerne.

I andre lande – eksempelvis Tyskland og USA – er man allerede i fuld gang med at vaccinere de 12-15-årige, efter Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, har anbefalet, at vaccinerne er sikre for børn over 12 år.

Søren Brostrøm fortæller, at det er »sikkert« at vaccinere børn, og at effektiviteten er »tordnende høj«. Alligevel samler han stadig mere dokumentaion ind.

»Vi vil gerne have mere data, når det gælder børn. Det forventer vi at få hen over sommeren, fordi andre lande, som eksempelvis USA, har taget vaccinen fra Pfizer i brug,« siger Søren Brostrøm.