Torsdag blev brexit udskudt med et overvældende flertal i det britiske Underhus. Men derfor har Storbritannien endnu ikke undgået en no-deal brexit 29. Marts.

EU skal nemlig først godkende udsættelsen.

Det betyder, at alle 27 medlemslande i EU skal sige ja til, at Storbritannien må udskyde brexit i enten en kort eller en lang periode.

Landene vil tage højde for begrundelsen og varigheden af udsættelsen. Derudover er det en prioritet at sikre funktionaliteten af EU's institutioner.

Det helt fyldte Underhus i London, hvor parlamentsmedlemmerne torsdag skulle stemme om at udsætte brexit.
Det helt fyldte Underhus i London, hvor parlamentsmedlemmerne torsdag skulle stemme om at udsætte brexit. Foto: REUTERS TV
Vis mere

Theresa May forpligter sig ifølge sin talsperson til at viderebringe de lovgivningsmæssige foranstaltninger, som skal til for at ændre datoen for briternes udtræden, som efter den hidtidige plan er 29. marts.

Talspersonen siger videre, at Theresa May ønskede og sigtede efter, at Storbritannien skulle forlade EU 29. marts. Men hun og regeringen vil nu "konfrontere" den svære situation, som parlamentet har sat dem i.

Alligevel fik May en hårdt tiltrængt sejr efter de sidste dage og ugers nederlag.

De vil tage højde for begrundelsen og varigheden af udsættelsen. Derudover er det en prioritet at sikre funktionaliteten af EU's institutioner.

Demonstranter foran parlamentet i London.
Demonstranter foran parlamentet i London. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Oppositionspartiet Labours leder, Jeremy Corbyn, mener, at Mays aftale og en no-deal ikke længere er farbare løsninger. Men en ny folkeafstemning om EU kan være vejen ud.

»Det er en realistisk måde at bryde dødvandet,« siger Corbyn.

Corbyn og Labours ledelse ville dog cirka en times tid tidligere ikke stemme for et ændringsforslag om en ny folkeafstemning. Det forlød, at forslaget kom for tidligt.

Forslaget fik kun 85 stemmer, mens 334 stemte imod. Mange af de 646 medlemmer i parlamentet undlod at stemme.

Genoplev tordagens afstemninger i B.T.'s live-blog herunder: