Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Transportminister Trine Bramsen (S) gør nu det stik modsatte af sin forgænger Benny Engelbrecht (S), der i februar røg som minister.

Det kom frem torsdag formiddag på et samråd på Christiansborg, hvor Trine Bramsen og miljøminister Lea Wermelin (S) skulle svare på kritiske spørgsmål om det gigantiske byggeri af den kunstige halvø Lynetteholmen.

Helt konkret har Trine Bramsen besluttet, at der ikke længere skal sejles slam fra etableringen af det gigantiske byggeri ud i Køge Bugt, hvor det smides ud i havet.

Også kaldet klapning i fagtermer. Noget B.T. har vist video af i Køge Bugt.

Men på et samråd 28. oktober sidste år sagde den daværende transportminister Benny Engelbrecht, at dumpningen af slam i Køge Bugt ikke havde nogen miljømæssige konsekvenser, og derfor ville det fortsætte.

Trine Bramsen blev på torsdagens samråd derfor spurgt, om det nu alligevel har vist sig, at dumpningen af slam går ud over miløjet, og det er derfor, hun stopper dumpningen i Køge Bugt?

Til det svarede Trine Bramsen:

»Det er et politisk ønske at se på alternativer til dumpningen. Det er ikke, fordi der er kommet en ny rapport, der siger, at nu holder de beregninger om miljøkonsekvenserne ikke længere,« svarede hun.

Her ses transportminister Trine Bramsen (S) under seneste samråd på Christiansborg. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022)
Her ses transportminister Trine Bramsen (S) under seneste samråd på Christiansborg. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Hun går altså stik imod sin forgænger Benny Engelbrect af rene politiske grunde.

Venstres miljøordfører Jacob Jensen kommer med skarp kritik af, at der af politiske årsager sker ændringer, fordi der er kommet ny minister.

»Gentagne gange spurgte vi Benny Engelbrecht, om der var nogen problemer med den her dumpning, og det sagde han nej til. Så det er en helt anden politisk holdning og tilkendegivelse, Trine Bramsen har som minister, end Benny Engelbrecht havde,« siger han og tilføjer:

»Men det er jo samme regering, så det er den, der har ansvaret for det her.«

4. februar blev Benny Engelbrecht fyret som transportminister, da der ikke længere var tillid til ham. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
4. februar blev Benny Engelbrecht fyret som transportminister, da der ikke længere var tillid til ham. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Efter samrådet forsøgte B.T. af få en kommentar fra Trine Bramsen, der dog var ret kortfattet.

»Vi sætter klapningen på pause. Det er det, jeg kan gøre som minister. Jeg er jo kommet til fornylig,« sagde hun.

I næste uge holder Trine Bramsen møde med de andre partier, der stemte for etableringen af Lynetteholmen.

Og her skal det drøftes, om dumpningen skal stoppes helt.

Andre læser også