Thomas Banke
Thomas Banke Foto: Søren Bidstrup

Har aflyst alt efter Løkkes udmeldinger

Den skandaleramte borgmester i Fredericia Thomas Banke (V) aflyser al kontakt med offentligheden, erfarer bt.dk. Han vil senere i dag komme med en melding.

BT havde en interviewaftale med Thomas Banke klokken 14. Men det interview er aflyst

På samme måde har Thomas Banke for kort tid siden brændt Danmarks Radio af.

Pia Becker Andersen, pressechef i Fredericia Kommune, ved ikke hvorfor Thomas Banke droppede den aftale, som han havde med DR, eller i det hele taget, hvor borgmesteren befinder sig.

- Jeg forestiller mig, at han sidder i en bil på en motorvej et eller andet sted, siger kommunens pressechef.

Pia Becker Andersen, oplyser, at hun heller ikke ved, hvad borgmesteren vil fortælle, og hun ved således heller ikke, om det er en reaktion på, at han onsdag aften igen blev medlem af Venstre efter eksklusionen, der reelt fandt sted allerede tirsdag morgen. Eller om Thomas Banke vil komme med en reaktion på Lars Løkke Rasmussens vink med en vognstang om, at Thomas Banke bør trække sig fra posten.

Uden at nævne borgmesterens navn direkte, sagde Venstre-bossen torsdag formiddag, at »når man har et politisk tillidshverv, så skal tilliden være på plads. Har man ikke den tillid, så bør man ikke have den tillidspost«. En direkte henvisning til byrådets mistillid til Thomas Banke.

Sagen bunder i længere tids uro i det lokale byråd. Den 14. december sygemelder Thomas Banke sig som borgmester. Dagen efter kommer det frem, at han har brugt kommunens kreditkort som sin egen kassekredit og har i flere år brugt kortet til private indkøb. Først udtrykker bestyrelsen for Venstre i Fredericia mistillid til partifællen, men ombestemmer sig efter nytår. Thomas Banke møder derfor op på borgmesterkontoret igen den 9. januar.

Men samme dag dukker endnu en belastende sag frem for Thomas Banke. Her erkender han at han har brugt et falsk navn, Julius Juliussen, på en urinprøve, der skulle bevise, at han ikke har været påvirket af morfin under sit byrådsarbejde. Selv forklarer han, at han var bange for at erklæringen skulle havne i de forkerte hænder, og derfor bad om at få et andet navn påskrevet. Men det er i strid med reglerne oplyser Sundhedsstyrelsen.

Bt.dk følger sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.