Socialdemokratiets borgmesterkandidat og gruppeformand i Viborg Niels Dueholm har fået ørene i maskinen.

Det skyldes, at han sendte en upassende mail ud til partiets byrådsmedlemmer, byrådskandidater og flere andre medlemmer, skriver Viborg Folkeblad.

Overskriften på mailen var: 'Se vores nye hjemmeside', og den blev fulgt af et link til en hjemmeside, der så socialdemokratisk ud.

Men hjemmesiden var enten falsk eller hacket skriver Viborg Folkeblad, og når man klikkede på hjemmesiden, røg man videre til en video med pornografisk materiale.

Ifølge avisen var mailen ment som en spøg, men sådan blev den bestemt ikke modtaget.

Flere af de lokale socialdemokrater tog afstand fra mailen og selv om Niels Dueholm sendte en undskyldning via den lokale formand for Socialdemokratiets fællesledelse, så gik byrådskandidat Marianne Aaris Andersen videre med sagen.

- Jeg gik videre med sagen, fordi jeg ikke følte mig lyttet til. Det krævede hjælp udefra, siger hun til Viborg Folkeblad.

Og det har ført til, at Niels Dueholm nu har modtaget en kraftig påtale fra Socialdemokratiets partitop, skriver Viborg Folkeblad, der har set advarslen.

Socialdemokratiet har haft flere opsigtsvækkende metoo-sager siden Sofie Linde satte gang i anden bølge af metoo i efteråret.

Blandt andet måtte den københavnske overborgmester Frank Jensen i oktober trække sig fra posten efter beretninger for kvinder, der havde fundet hans opførsel grænseoverskridende.