Hvis man lægger hele Trekantområdet Danmark sammen til én kommune, vil kommunen have større politisk slagkraft, end de enkelte steder har nu, mener områdets formand.

Trekantområdet består i dag af kommunerne Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejen, Vejle og Billund, men hvis det står til områdets formand og Kolding borgmester, Jørn Pedersen (V), skal de i fremtiden lægges sammen til bare en enkelt kommune. Det skriver Lokalavisen Budstikkens udgaver i Trekantområdet.

Jørn Pedersen mener ikke, at kommunesammenlægningen vil give fordele ved kommunal stordrift, for de fordele opnåede man allerede ved kommunalreformen i 2007.

»Målet med en sammenlægning er derimod at opnå større politisk slagkraft, når vi skal kæmpe for at opnå noget fælles - for eksempel statslige investeringer i infrastruktur og uddannelser,« siger han til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Trekantområdet.

Formanden understreger, at han ikke mener, at borgerne i en samlet Trekantkommune nødvendigvis vil komme til at føle et øget fælles bånd til hinanden på tværs af de nuværende kommunegrænser, men det er heller ikke nødvendigt. Man kan sagtens kæmpe fælles uden at føle sig fælles, siger han til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Trekantområdet.

I Folketinget har man endnu ikke hørt om forslaget om et sammenlagt Trekantområde, men Marlene Borst Hansen (R), formand for Folketingets kommunaludvalg, er ikke afvisende over for ideen.

»Regeringen har ingen planer i den retning. Men hvis Trekantområdet kommer med en fælles indstilling og forslag, vil vi selvfølgelig realitetsbehandle den. Og jeg kan ikke umiddelbart se, hvad der skulle få os til at sige nej,« siger hun til Lokalavisen Budstikkens udgaver i Trekantområdet.

Hvis et eventuelt forslag går igennem, er det Jørn Pedersens plan, at sammenlægningen skal gennemføres over fire-otte år. Sammenlægningen vil gøre Trekantområdet til en af landets største kommuner.