Fredericias borgmester er i gang med at vænne sig af med den medicin, han har taget efter en række tandoperationer.

Torsdag morgen kunne BT fortælle historien om Fredericias 31-årige borgmester, Thomas Banke (V), der ifølge en Venstre-kollega var begyndt at opføre sig lidt underligt.

Det viste sig, at Thomas Banke har taget morfin efter nogle store tandoperationer.

Den underlige opførsel har fået formand for Borgergruppen i Fredericia, Mads Lund, til at kræve, at Thomas Banke skal på afvænning. Det skulle borgmesteren flere gange have lovet, uden at der ifølge Mads Lund er sket noget. Thomas Banke forsikrer dog, at han arbejder på sagen.

- Jeg skulle meget gerne være færdig med det her inden for de næste to til tre uger, og jeg får hjælp til at håndtere den medicin, jeg har med at gøre, siger Thomas Banke til DR Nyheder.

- Jeg erkender, at det ikke er noget, man kan stoppe med fra den ene dag til den anden. Derfor skal jeg indgå i et nedtrapningsforløb, fortsætter han.

Thomas Banke understreger over for DR Nyheder, at morfin-bruget ikke er gået ud over hans arbejde.

- Jeg har forsøgt at lægge min kalender efter, at det ikke har skullet påvirke mit arbejde i negativ karakter. Jeg har ikke på noget tidspunkt siddet til vigtige møder, hvor jeg har været påvirket, siger han.

Fredericia-borgmesteren har tidligere fortalt, at han har røget hash samt taget kokain og amfetamin i sine teenageår, men han afviser, at den nuværende sag har noget at gøre med eksperimenterne tilbage i 1990erne.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.