Hvordan bruger den siddende borgmester i Nordjyllands største by sin valgdag? Og hvem har han stemt på?

B.T. har talt med Thomas Kastrup-Larsen (S).

Socialdemokraten stemte klokken 10 i Haraldslund. Og han var ikke i tvivl om, hvor krydset til kommunalvalget skulle sættes.

»Jeg stemte på mig selv. Det gør jeg hver gang. For hvis ikke man kan stemme på sig selv, så synes jeg ikke, man kan bede andre om at gøre det,« siger han.

Til regionrådsvalget fortæller borgmesteren, at han stemte personligt på en socialdemokratisk kandidat. Men han vil ikke sige hvem.

Efter at have sat sit kryds stemmeboksen gik turen forbi valgsekretariatet, for at se om alt gik, som det skulle. Og så besøgte han også de frivillige, der har hjulpet ham med valgkampen.

Derudover blev der også slappet lidt af.

»Jeg har været ude at spise brunch med min kæreste,« fortæller han.

Da B.T. tirsdag formiddag fangede borgmesteren, var han på vej hjem for at gøre sig de sidste forberedelser, inden »løbet kører i aften«, som han selv formulerede det.

Og der er en klar grund til, at han ikke selv bruger dagen ude på et valgsted:

»Jeg er holdt op med at være valgtilforordnet, for når man har siddet ude på sådan et valgsted en hel dag, så er man så træt om aftenen.«

I stedet vil han løbe en tur og få styr på papirerne til konstitueringen tirsdag aften og nat, fortæller han.

Decideret faste ritualer på valgdagen har borgmesteren dog ingen af:

»Jeg tror ikke, det betyder noget, om jeg går den ene eller den anden vej ud af sengen om morgenen eller har en bestemt skjorte på. Det er vælgernes stemmer, der tæller.«

Konstitueringen i det nye Aalborg Byråd finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center tirsdag aften og nat. Og Thomas Kastrup-Larsen er meget forsigtig med at spå om, hvad der kommer til at ske.

»Vi skal først se nogle valgresultater, før vi kan se, hvor det bevæger sig hen,« siger han og uddyber:

»Når der forelægger et valgresultat i nat, så har jeg en klar forventning om, at vi er nogle partier, der finder sammen. Det håber jeg, vi kan finde ud af i nat, men det vil tiden vise,« afslutter han.

Andre læser også