230 gebyrer i Københavns Kommune skal gås efter med tættekam og blandt andet sammenlignes med andre kommuners gebyrer for at sikre, at Københavns Kommune ikke tager for høje gebyrer.

Det fremgår af en indstilling fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i kølvandet på blandt andet B.T's afsløring af, at boligejere har betalt op til 10 gange for meget for såkaldt renhold af fortovene.

'Teknik- og Miljøforvaltningen har ikke mindre end 230 priser, gebyrer og takster. Nu smider vi det stor trawl ud for at få gennemgået hele vores område til bunds. Derfor kan flere fejl dukke op til overfalden. Hvis arbejdet skal blive en succes, skal alt frem i lyset. Det får vi kun, hvis medarbejdere og ledere ikke bliver ramt af angst og utryghed. Derfor vil jeg minde om, at vi ikke har en nulfejlskultur, og jeg vil opfordre alle, der kender til fejl eller har forslag til forbedringer, at spille ind med dem,' siger Ninna Hedeager Olsen i en pressemeddelelse.

Ud over fortovssagen har forvaltningen taget for høje takster for containere til private, og senest har B.T. kunnet berette, hvordan antallet af klager over byggesagsgebyrer er mere end femdoblet på fire år fra 2014 til 2017.

Forvaltningen er dog allerede i gang med at gennemgå hele byggesagsområdet i samarbejde med kommunens vagthund, Intern Revision, hvorfor det sker sideløbende.

Kulegravningen af gebyrer kommer efter politisk pres fra flere partier i Borgerrepræsentationen, og det har i det hele taget været en hed sommer for Ninna Hedager Olsen.

Ud over vejret og gebyrsagerne blev hun i juni grillet af sine politiske modstandere, efter B.T. kunne afsløre, at fem chefer i Teknik- og Miljøforvaltningen gav analyseinstituttet Epinion besked på at fjerne tre kritiske afsnit af en undersøgelse af borgernes tilfredshed med byggesagsbehandlingen.