Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Enhedslistens mangeårige, karismatiske frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen nåede knap nok at underskrive købsaftalen og betale 6.415.000 kroner for en stor villa i Valby, før hun må lægge ryg til drillerier fra politiske modstandere.

Sammen med kæresten Casper Hyldekvist har Johanne Schmidt-Nielsen købt den 153 kvadratmeter store villa med en stor kælder, der blev udbudt til 5.995.000 kroner, men endte ifølge Se og Hør med at koste parret næsten en halv million mere.

Det fik erhvervsmanden Lars Seier Christensen til blækhuset.

'Selvfølgelig skal vi drille Johanne, når vi får muligheden for det, og det er da også bare en lille smule sjovt, det her,' skriver Lars Seier Christensen på Facebook.

Den tidligere direktør for Saxo Bank er kendt for at støtte Enhedslistens mest arge politiske modstandere, Liberal Alliance, både økonomisk og politisk. Lars Seier Christensen får da også stukket til Johanne Schmidt-Nielsen, som han mener har været med til at umuliggøre drømmen om eget hus for mange andre danskere på grund af Enhedslistens skattepolitik.

'Mindre sjovt er det, som det også påpeges i artiklen, at grundet de skatter, Johanne og hendes venner har indført og flere de gerne vil indføre, så er der mange, der ikke har samme mulighed som hende,' skriver han på Facebook, før han igen finder den muntre tone frem:

'Men alligevel skal vi glæde os over hendes huskøb. Den bedste måde, at få færre socialister på, er, når de får smag for at leve godt og borgerligt, og at de møder de udfordringer i praksis, som de gladeligt påfører andre, når det blot er teoretisk for dem. Ejerskab af egen bolig er noget nær kirsebærret på toppen af kapitalismen i privat regi og den private ejendomsret og oplevelsen af at være husejer påvirker folk i en positiv og ansvarlig retning.'

Også Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, har kommenteret på Johanne Schmidt-Nielsen og kærestens villakøb. Selvom hendes udgangspunkt er noget anderledes end Lars Seiers, får hun også flettet et angreb på Enhedslistens skattepolitik ind i sit tweet.

På Twitter får Johanne Schmidt-Nielsen prædikater som 'hykler' og 'magtbegærlig' af forargede danskere, og i BT's afstemning svarer 64 procent af brugerne 'ja' til, at det strider mod venstrefløjens ideer, at Johanne Schmidt-Nielsen køber en luksusvilla. Du kan selv afgive din stemme herunder.

Men flertallet af kommentarerne til boligkøbet på Twitter går faktisk i den stik modsatte retning. Hvorfor skulle Johanne Schmidt-Nielsen ikke have lov til at købe et hus, ligesom mange andre, spørger mange danskere på det sociale medie.

En af dem, der undrer sig over forargelsen er den politiske kommentator David Trads.

Johanne Schmidt-Nielsen og Casper Hyldekvists nye villa ligger i Valby, tæt på Vestre Kirkegård og Sankt Annæ Gymnasium.

Den tidligere politiske ordfører for Enhedslisten fik en del mindre at se til i februar måned, efter hun stoppede som frontfiguren i partiet. På grund af partiets rotationsprincip kan den populære 32-årige politiker ikke stille op til Folketinget igen i denne omgang.

Andre læser også