Den snart forhenværende borgmester i København Klaus Bondam flytter alene til Bruxelles, når han 1. januar begynder som ny institutleder på Det Danske Kulturinstitut i Benelux-landene.

Hans partner landskabsarkitekt Jacob Kam bliver således boende i hjemmet i København.

- Vi bliver sådan et weekendpar, men det kan vi sagtens klare. Når man ikke har børn, er det jo et privilegium at kunne foretage sådan nogen valg, siger han.
 
De fleste lærte at kende Klaus Bondam som den særdeles lumre Niels Buckingham i tv-serien Langt fra Las Vegas, men i 2001 gik han ind i lokalpolitik i København. Fra 2005 blev han først miljø- og teknikborgmester for De Radikale, inden han sidste år blev integrations- og beskæftigelsesminister.

Møgsagerne har fulgt Klaus Bondam i hele den politiske karriere. For eksempel kom han i problemer, da det kom frem, at kommunen havde betalt for hans cykeltur med Team Rynkeby.

Den 9. oktober afslørede Berlingske Tidende, at Bondams forvaltning angiveligt har snydt staten for millioner i forbindelse med et jobcenter i Farvergade. Det er ganske kort før denne sag bryder løs, at Klaus Bondam søger jobbet i Bruxelles.

- Jeg søger jobbet den 20. september, men det har intet med den sag med jobcentret at gøre. Politik går op og ned, så der skal mere til at slå mig ud.

Hvorfor vælger du at forlade din borgmesterpost?

- Jeg stikker ikke af. Jeg søgte jobbet, fordi det er en enestående mulighed for mig. Jeg kan også kan bruge min erfaring fra teater-og filmverdenen i jobbet.

Du søger væk efter kun ti måneder som borgmester. Har du brugt mere energi på at søge nyt job end passe dit borgmesterjob?

- Nej, det har jeg bestemt ikke. Jeg har kun søgt det her job, og jeg stopper kun, fordi jeg fik det.
 
Er det et endegyldigt farvel fra politik?

- I mit 47-årige liv har jeg lært, at man aldrig skal sige aldrig.

Andre læser også