Folk over 50 år måske i farezonen, for De Konservative og arbejdsgiverne 'vil diskutere' efterløn igen.

To år efter statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og den konservative partiformand Bendt Bendtsen fredede efterlønnen i Velfærdsforliget, vil de Konservative nu alligevel diskutere stramninger i efterlønnen.

- Vi er med på at diskutere alt, hvad der kan øge udbuddet af arbejdskraft. Jeg er helt opmærksom på, at forudsætningerne for velfærdsforliget har ændret sig, og vi kommer til at diskutere efterløn igen, siger Lars Barfoed, finansordfører for De Konservative, til Berlingske Tidende.

Meldingen modtages med kyshånd af Dansk Arbejddsgiverforening (DA).

- En udsættelse af tilbagetrækningsalderen er det, der vil give det største arbejdskraftudbud med det samme. Vi er nødt til at gøre alt for at undgå, at komme i den vækstfælde på grund af mangel på hænder, som blandt andet forudses i regeringens finanslovsforslag, siger Jørn Neergaard Larsen, adm. direktør i DA til Berlingske.

Anledningen er, at regeringens Arbejdsmarkedskommission vurderer, at danskernes levealder er øget så markant, at det ikke længere er givet, at folk over 50 år skal være fritaget for de pensions- og efterlønsstramninger, som ellers blev vedtaget med velfærdsforliget i 2006.

Derfor er en fremrykning af de planlagte forhøjelser af efterløns- og folkepensionsalderen ifølge Berlingske Tidende sat på dagsordenen, når regeringen i morgen indleder trepartsdrøftelser om at skaffe mere arbejdskraft.

- Jeg er forundret over, at regeringen inviterer parterne til at drøfte efterlønsordningen mindre end to år efter velfærdsaftalen. Det virker useriøst, siger LO-formand Harald Børsting.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne afviser stramninger af efterløn og pension.