Qvortrup: Der er vendt op og ned på dansk politik

Regeringen vil styrke den danske konkurrenceevne, og det skal blandt andet ske ved at sænke virksomhedernes skattebyrde.

Ifølge TV 2 Nyhederne vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i løbet af den kommende uge præsentere en konkurrenceevnepakke, hvor regeringen blandt andet foreslår selskabsskatten sat ned fra 25 til 22 procent.

Det er dog ikke alle danske virksomheder, der slipper billigere i skat. TV 2 Nyhederne erfarer, at hverken bankerne og Dansk Undergrunds Konsortium (DUC), der udvinder olie i den danske del af Nordsøen, får glæde af skattelettelsen.

Så er der mere at hente for restaurationsbranchen, som ifølge TV 2s oplysninger får yderligere glæde af en momssænkning for hoteller og restauranter. Desuden vil regeringen bruge fire milliarder kroner fra landsbyggefonden til renoveringer af boliger i den almene sektor.

TV 2s politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, der med udspillet er vendt op og ned på dansk politik. Til tv2.dk siger han:

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige andet, end at hvis den dengang siddende borgerlige regering var spillet ud med en sænkelse af selskabsskatten, som den vi ser i dag, ville socialdemokraterne og SFerne have slået syv kors foran sig og talt om, at det var dybt urimeligt.

HVAD MENER DU? ER LAVERE SELSKABSSKAT DEN RIGTIGE VEJ AT GÅ? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR ELLER PÅ BT.DK'S FACEBOOK-SIDE HER