- Den slags parader er en ubehagelig måde at udstille sin seksualitet på, siger DFs tordenpræst Jesper Langballe om Copenhagen Gay Pride

Både Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt og ligestillingsordfører Pia Adelsteen er inviteret til at deltage i den kommende Gay Pride, der folder vingerne ud ved den store årlige parade gennem København mellem 18. og 22. august.

Men det er ikke alle DF'ere, der er lige glade for at smide hæmningerne i den ekstravangante parade med fest, farver og homo-halløj.

- Hvis jeg blev inviteret til at deltage i den slags, ville jeg helt sikkert sige nej!, siger Langballe.

- Den slags parader er frastødende, det er ubehageligt og meget provokerende. Det er aldeles ubehageligt at udstille sin seksualitet på den måde. Og så laver de det for at provokere, og hvis man så bliver provokeret af det, så bliver de sure over det.

- Og det er i øvrigt flintrende ligegyldigt om det er homoseksuelle eller ej. Jeg ville synes nøjagtigt det samme, hvis det var heteroseksuelle, der udstillede sig selv på den måde, siger Jesper Langballe til bt.dk.

Synes du det er naturligt at leve som homoseksuel?

- Det er da et underligt spørgsmål. Jeg ved ikke hvad der er naturligt eller unaturligt. Det kan jeg ikke sådan dele op. Der er nogen, der er homoseksuelle, og så må de leve deres liv, som de vil. Og de skal selvfølgelig leve med frimodighed.

Tidligere onsdag måtte en presseansat i DF undskylde for det som DFs egen pressesekretær Søren Søndergaard selv kaldte upassende ytringer om homoseksuelle, da en intern mail til Blixt og Adelsteen røg ud til det danske pressekorps.

I mailen omtalte pressemedarbejder Helene MacCormac nogle af bøssegrupperne som ekstremistiske, og bad de to om at overveje at melde fra til Gay Pride på den rigtige måde:

"Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk, skrev MacCormac og tilføjede i en parantes:

"Jeg håber, de ikke kan lide den slags!"

Det undskyldte hun få timer efter, da den interne mail røg ud til danske journalister ved en fejl, fordi MacCormac trykkede forkert.

Samtidig modtog hun en skriftlig advarsel fra Søren Søndergaard, som kaldte hendes adfærd i den konkrete sag for "uacceptabel og uprofessionel."