Justitsministeren understreger, at Kammeradvokaten fortsat undersøger Tom Behnkes handlinger som formand for Rådet for Sikker Trafik.

Sagen ruller fortsat, men retsordfører Tom Behnke (K) har fredag formiddag besluttet sig for at gå af som formand for Rådet for Sikker Trafik. Det sker efter en rapport fra Rigsrevisionen, hvor det fremgår, at det konservative folketingsmedlem i strid med reglerne har givet direktør Anders Rosbo en lønstigning på 27 procent over fire år.

Justitsminister Morten Bødskov (S) noterer sig i en kort, skriftlig kommentar Tom Behnkes beslutning.

- Jeg tager Tom Behnkes beslutning om at træde af som formand til efterretning. Kammeradvokatens undersøgelse af, om lønstigningen har været i strid med reglerne vil fortsætte. Nu vil arbejdet med at udpege en ny formand for Rådet for Sikker Trafik gå i gang, så rådets meget vigtige arbejde med at mindske antallet af trafikdrab bliver påvirket mindst muligt af denne sag, siger Morten Bødskov.

Kammeradvokaten er på baggrund af Rigsrevisionens rapport gået ind i sagen.

Ifølge rapporten har Anders Rosbos lønstigning i perioden 2007-2011 som direktør for Rådet for Sikker Trafik været opsigtvækkende høj. Rosbos oprindelige kontrakt lagde kun op til en stigning på otte procent over de fire år, men som følge af flere genforhandlinger er lønstigningen kommet op på 27 procent.

Det er sket med Tom Behnke som formand, og Behnke har altså undladt at orientere både justitsministeren og forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik.

Direktør Anders Rosbo fastslår, at han er gået ind til alle lønforhandlinger i god tro, og at han var sikker på, at de rette instanser var orienteret om hver enkelt lønstigning.

Rosbo erklærer sig i øvrigt parat til at gå ind i nye lønforhandlinger, hvis bestyrelsen i Rådet for Sikker Trafik kræver det.

Tom Behnke siger i en pressemeddelelse, at de rette instanser ikke er blevet orienteret om Anders Rosbos ændrede lønforhold på grund af »misforståelser«.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.