Thor Möger Pedersen bliver fremover debatvært på DR2, hvor han skal stå i spidsen for programmerne med titlen Gadens Parlament. Foto: Bjarne Bergius Hermansen
Thor Möger Pedersen bliver fremover debatvært på DR2, hvor han skal stå i spidsen for programmerne med titlen Gadens Parlament. Foto: Bjarne Bergius Hermansen Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

- Fordummelse for fuld licens, mener debattør

Det er ikke alle, der glæder sig til at se Thor Möger Pedersen debut som tv-vært. I hvert fald ikke Mikael Jalving, forfatter og blogger på jp.dk.

- Det må være dagens nyhed i landet, hvor man altid får en chance til, hvis man er tilpas rød, lægger Mikael Jalving for.

Danmarks Radio har ansat Thor Möger Pedersen, som vært ved et kommende debatprogram. Thor Möger Pedersen skal rejse Danmark rundt og debattere med det som Danmarks Radio kalder "Gadens parlament"

Det huer ikke Mikael Jalving, der retter skytset mod Danmarks Radio brug af licenspengene.

- Jeg troede, Thor Möger Pedersen allerede var studievært i et københavnsk freakshow, kulminerende da han også var minister, minister for folkesocialistisk sjov og ballade; for skæg, det var han da, en rigtig spøgefugl, for andres penge, det er klart, sådan kommer man længst i Danmark, og det kan ikke overraske noget tænkende væsen, at Danmarks Radio, der allerede er i fuld gang med at kannibalisere de øvrige mere eller mindre uafhængige medier, fortsætter ned ad den sliske, der hedder fordummelse for fuld licens, og praler med at devaluere ordet ”journalistik”. Det var engang et fag, skriver Mikael Jalving.

Mikael Jalving understreger, at han ikke mener, at Danmarks Radio har nogen skam i livet.

- Man ser det for sig – eller rettere – jeg har ikke lyst til at se det. Jeg har lyst til, at Thor tager på en lang, lang ferie og først kommer tilbage, når han siger undskyld og mener det, hvilket må være en så godt som bombesikker garanti for, at det aldrig kommer til at ske, skriver han og fortsætter:

- Til grin, ja, det kan man altid blive – for sin licens.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN OM THOR MÖGERS NYE JOB HER

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.