Folketingskandidat for Radikale Venstre Samira Nawa Amini har skabt stor opmærksom om en ny kampagne, hun har lanceret på Facebook. Under hashtagget #engangvarjegflygtning har hun fået en række tidligere flygtninge til at stå frem og med få ord fortælle deres historie om, hvordan de er blevet en aktiv del af det danske samfund.

Se Samira Nawa Aminis Facebookopslag i bunden af artiklen

Kampagnen skal ses som et modsvar til den tone, de to statskandidater bruger, når de diskuterer flygtninge i den igangværende valgkamp, forklarer Samira Nawa Amini selv.

»Vi har to statsministerkandidater, der skændes om, hvem der kan skrue bissen mest på i forhold til flygtninge. Men de overvejer ikke, hvad konsekvenserne er, når de flygtnigne, der kommer hertil i dag, hører sig selv omtalt som en samfundsbelastning hele tiden. Pointen med min kampagne er, at der allerede er nogle flygtninge i Danmark i dag, som er aktive medborgere, og de bidrager hver dag til det danske samfund. Vi bør se på flygtninge som en ressource,« siger Samira Nawa Amini, der selv flygtede til Danmark fra Afghanistan med sin familie i 1986.

Du kan se billeder fra kampagnen i billedhjulet øverst i artiklen

Hendes familie spiller også en rolle i kampagnen. Det var faktisk et billede af hendes far, der kickstartede det hele lørdag. Opdateringen har på et døgn fået mere end 9000 'likes' på Facebook, og den er allerede blevet delt 1400 gange. Siden har flere af hendes opdateringer fået tusindvis af 'likes', og de er også blevet delt i stort omfang, som du kan se i bunden af artiklen.

»Det er gået helt amok, og det er meget mere, end hvad jeg havde regnet med. På et tidspunkt tænkte jeg, hvornår der ville komme nogle negative kommentarer, men det er jeg slet ikke stødt på med de her opslag. Til gengæld har jeg virkelig fået mange positive kommentarer, siger Samira Nawa Amini, der stiller op i København for Radikale Venstre, hvor hun skal håbe på, at partiet får tre mandater, så hun kan komme ind sammen med Manu Sareen og Ida Auken.

Foruden hendes far er Samira Nawa Aminis mand, Naweed Amini, også med i kampagnen. Det er ham, du kan se øverst i dette opslag.

Her er opslaget, der startede hele kampagnen lørdag. På billedet ses Samira Nawa Aminis far.

Her kan du se Samira Nawa Amini selv, der stiller op for Radikale Venstre.

 

 

Andre læser også