Oven på Lars Løkke Rasmussens (V) præsentation af ministerlisten, kan Søren Pind (V) efter fire år i oppositionen igen kalde sig minister. Det bliver nemlig Pind, der fremover kan sætte sig i ministerstolen i Justitsministeriet. Han afløser Mette Frederiksen (S).

På sin Facebook skriver den nyudnævnte minister:

»Der er en ny sherif på vej til byen. Der vil blive slået hårdt, men retfærdigt ned. Barmhjertighed vil også indgå. I nødvendigt omfang.«

Derudover bliver han medlem af to af regeringens udvalg - Sikkerhedsudvalget samt det nyoprettede EU-implementeringsudvalg.

45-årige Søren Pind blev født i Herning som søn af tandlæge Torben Pind og fysioterapeut Jytte Pind. Han er opvokset i Østermarie og er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1997.

Søren Pind har ligesom ni andre ministre fra Lars Løkke Rasmussens 17 mand store ministerhold tidligere ministererfaring. Han var minister for flygtninge, indvandrere og integration og minister for udviklingsbistand fra marts 2011 til oktober 2011. Og inden da var han minister for udviklingsbistand fra februar 2010 til marts 2011. Han mistede begge poster ved folketingsvalget i 2011.

Han var medlem af Københavns Borgerrepræsentation fra 1994-2008, hvor han sad på posten som borgmester for bygge- og teknikforvaltningen fra 1998-2006. Dengang var det som landets yngste borgmester. Søren Pind har været medlem af Folketinget siden 2005.