Bertel Haarder
Bertel Haarder Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Forleden læste jeg om én, der for vild, da han i en fransk by skulle nå toget til Paris og derfra hjem til Danmark. I desperation gik han ud på vejen for at få et lift.

Efter nogen tid var han så heldig at blive samlet op af to mænd. Men betænkelig blev han, da de talte arabisk med hinanden og kørte af vejen ind til en boligblok.

Han tænkte:  »Åh nej, nu bliver jeg berøvet.« Men føreren af bilen satte sin ven af ved boligblokken og kørte direkte til banegården, så danskeren nåede sit tog til Danmark.

Bertel Haarder BM

Noget lignende har jeg oplevet i Oslo. Min kone og jeg skulle i hæsligt snevejr nå Oslofærgen til Danmark, men fór vild i undergrundsvejene, hvor GPS´en ikke virkede.

Da vi anden gang kom til det forkerte sted på havnen, steg jeg ud, standsede en taxa og spurgte chaufføren, der var indvandrer, om han ville vise vej til færgelejet. Der var ti minutter til afgang!

Hans passager var venlig og steg ud, hvorefter han med voldsom fart kørte foran os mod færgen, der heldigvis var forsinket. I færgelejet ville jeg give ham de 500 norske kroner, jeg havde, men han ville ikke have noget som helst! Han var glad for, at han kunne hjælpe os.

Haarder

Om bord på færgen tog jeg noget kraftigt migrænemedicin og takkede Vorherre og indvandreren for lykketræffet.

Der er masser af problemer med indvandringen, men måske kunne vi lære lidt af mange indvandreres hjælpsomhed og gæstfrihed. Ligesom vi kunne lære lidt af den venlighed og de store smil, jeg bliver mødt med, når chauffører med indvandrerbaggrund samler mig op ved stoppestedet.

SMS

Hitter på Facebook