Bendt Bendtsen og Søren Gade på tredages jagttur til Letland betalt af virksomheden Hedeland. Bendtsen allerede under lup for jagtture hos ombudsmanden.

Virksomheden Hedeselskabet betalte for en tredages jagttur i Letland for den tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen (K) og Venstres forsvarsminister Søren Gade i sommeren 2006, skriver B.T.

Den ny jagttur kommer frem samme dag, som Folketingets Ombudsmand valgte at gå ind i sagen om tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og kræve en redegørelse for 33 jagt- og golfture.

Jagtturen gik til Hedeselskabets skovområde i Baltikum og inkluderede overnatning på et skovpensionat og middag på Hotel Baltic Beach i hovedstaden Riga.

Ifølge B.T. koster den type jagtture firmaerne 15-20.000 kroner per deltager. Både Gade og Bendtsen bekræfter, at de deltog.

- Men det var privatpersonen og ikke ministeren Søren Gade, som var på jagt. Jeg er nemlig i Rotary-club i Holstebro med en fra Hedeselskabet. Jeg insisterede på at betale flybilletten til Riga med mit eget dankort. Jeg er fuldstændig firkantet med, at jeg vil betale alt selv som minister. Opholdet og jagten betalte Hedeselskabet, men det var ret spartansk, siger han.

Også Bendt Bendtsen tilføjer, at han selv betalte flybilletten.

Hedeselskabet er en skov- og miljøvirksomhed, der sidste år omsatte for godt en milliard kroner.

/ritzau/