Nu viser det sig, at flere af de jagtture, som Bendt Bendtsen har benævnt som erhvervsarrangement, blot var med private venner. Bendt Bendtsen har derfor givet forkerete oplysninger overfor både Folketinget og befolkningen.

Bendt Bendtsen har flere gange udtalt, at de jagt- og golfture, som store virksomheder har betalt for Bendt Bendtsen, var erhvervsarrangementer.

Det er præcis det ord, der er brugt i Erhvervs- og Økonomiministeriets offentliggjorte kalender om invitationer fra Danfoss eller Hedeselskabet, selv om flere af arrangementerne nu viser sig at have en mere eller mindre privat karakter.

»Det er vicestatsministeren og økonomi- og erhvervsministeren som erhvervslivet inviterede - ikke Bendt Bendtsen fra Fyn,« skrev Bendt Bendtsen fredag til B.T.

Forklaringen kom efter, at B.T. søndag kunne afsløre, at Bendt Bendtsen var blevet politianmeldt for bestikkelse og for at have overtrådt forvaltningsloven, der siger, at hverken ministre eller offentlige ansatte må modtage gaver.

Flere af direktørerne i de pågældende virksomheder oplyser nu, at de udelukkende har inviteret Bendt Bendtsen med som privat ven eller partifælle. Det gælder for bl.a. hofjægermester Christian Kjær, Hedeselskabet samt Danfoss.

Bendt Bendtsen møder kritik fra en ekspert i forvaltningsret.»Det er soleklart, man må ikke lyve. Og det gør de, hvis ministeriet kalder det, som er privat, for erhvervsarrangementer,« siger lektor i forvaltningsret Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus Universitet.

I går meddelte Folketingets ombudsmand, at han følger sagen tæt. »Nu vil jeg følge med i sagen de næste dage. Og så vil jeg overveje, om vi skal lave en egentlig undersøgelse.

Det kan både være en mindre undersøgelse eller en af de større, som da jeg sidste år undersøgte embedsførelsen i Udlændingeservice over et halvt år,« siger Hans Gammeltoft-Hansen til B.T.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Bendt Bendtsen.