Hørsholms tidligere borgmester melder Bendt Bendtsen til politiet for at have taget imod 33 jagt- og golfture. Bendtsen er uforstående over for anmeldelsen.

Den konservative tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen stiller sig helt uforstående over for den anmeldelse for bestikkelse, som hans tidligere partifælle Hørsholmborgmesteren Uffe Thorndahl er kommet med.

Uffe Thorndahl har anmeldt Bendt Bendtsen for at have ladet sig invitere på 33 dyre jagt- og golfrejser, betalt af landets største virksomheder, skriver B.T. Søndag.

Avisen har gennemgået Bendt Bendtsens kalender, der viser, at han som erhvervs- og økonomiminister hele 33 gange i perioden 2003-2008 har ladet store danske virksomheder og direktører betale for jagt- og golfture. 12 af turene har varet flere dage og har inkluderet betalte ophold på en række danske godser.

Men ifølge Bendt Bendtsen er der ikke tale om gaver.

- Der er jo ikke tale om gaver, men om arrangementer, som jeg har deltaget i i min egenskab af økonomiminister og erhvervsminister og vicestatsminister - ikke som Bendt Bendtsen fra Fyn. Nu ligger sagen takket være Uffe Thorndahl hos skattevæsnet og politiet. Jeg ser frem til deres afgørelse med sindsro, skriver han i en mail.

Flere eksperter mener, at Bendtsen klart har overtrådt reglerne for at tage i mod gaver - heriblandt Tim Knudsen, professor i statskundskab på Københavns Universitet.

/ritzau/

Andre læser også