Sagen om den konservative formand Lars Barfoeds nye lejebolig på Frederiksberg vokser nu.

De seneste par uger har Lars Barfoed fået skarp kritik, fordi han i forbindelse med sin nylige skilsmisse har lejet en 112 kvadratmeter stor lejlighed uden at ejeren, Frederiksberg Boligfond, havde slået den op for offentligheden, så andre kunne have søgt den. I stedet fik han blot lejligheden ved at rette henvendelse til boligfonden.

Mandag aften afleverede Kirsten Thøgersen, direktør for Privatbo, der administrer Frederiksberg Boligfonds lejligheder, en uddybende redegørelse om sagen til Frederiksberg kommunalbestyrelse.

BT er kommet i besiddelse af denne redegørelse, hvor direktøren skriver, at ledige lejligheder, som ingen fra ventelisten er interesseret i, skal annonceres til leje. Sædvanligvis på PrivatBos hjemmeside, Boligportal eller PrivatBo får kendskab til en interesseret lejer.

- Da PrivatBo A.M.B.A. havde kendskab til en interesseret boligsøgende, blev lejligheden ikke annonceret på BoligPortal. Denne interesserede boligsøgende var tilfældigvis Lars Barfoed, står der i redegørelsen.

Han fik lejligheden tilbudt, og der blev indgået lejeaftale på de for lejligheden gældende vilkår, står der. Direktøren slår samtidig fast, at der er brug for nye retningslinjer for tildeling af lejligheder, der tilgodeser alle boligsøgende.

Sagen stopper langt fra med denne redegørelse. Tværtimod. Medlem af kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne Ali Maktabi mener, at der er tale om en ren vennetjeneste mellem Lars Barfoed og formanden for Frederiksberg Boligfond Alfred Grinderslev, der selv har konservativ baggrund.

- Jeg synes denne redegørelse gør sagen endnu mere speget, og jeg er snart ved at blive rigtig gal i hovedet. Jeg vil nu have svar på, hvem Lars Barfoed konkret henvender sig til i fonden, og hvornår det sker. Jeg vil også gerne vide, hvordan fonden forholder sig til, at adskillige borgere konkret var interesseret i denne lejlighed men aldrig fik chancen, da fonden bare gav lejligheden til Barfoed, siger Ali Maktabi

Også viceborgmester for Socialdemokraterne, Kathrine Lester, kræver flere svar, og hun vil vide, om der kan stilles et ansvar. Samtidig bakker hun op om nye regler for tildeling af lejligheder.

- Det er helt sikkert, at der virkelig er brug for, at retningslinjerne i boligfonden og administrationen af boligen skal gøres fuldstændigt krystalklart, så alle kan forstå dem. Også for formanden og de øvrige medlemmer af bestyrelsen og dem, der administrerer boligen, siger hun.