Thomas Banke siger i dag til BT, at han trænger til at pause fra politik, og at han ikke er bitter.
Thomas Banke siger i dag til BT, at han trænger til at pause fra politik, og at han ikke er bitter. Foto: Martin Dam Kristensen
Den skandaleramte Venstre-politiker Thomas Banke, som i torsdags forlod borgmesterposten i Fredericia har nu valgt også at trække sig helt fra byrådet og fra politik. Det har han meddelt i dag.

Beslutningen kommer, efter at virakken om Thomas Banke er fortsat, selvom han trak sig som borgmester.

Thomas Banke siger i dag til BT, at han trænger til at pause fra politik, og at han ikke er bitter.

- Jeg har ingen holdning til, om forløbet har været retfærdigt eller ej. Det hele skal mere på afstand, før man kan vurdere det. Jeg er ikke bitter. Politik skal have en pause fra mig, og jeg skal have en pause fra politik, siger Thomas Banke til BT.

Forud for Thomas Bankes exit fra politik er der gået et uskønt forløb, hvor Thomas Banke først prøvede at vende tilbage som borgmester, efter at byrådet havde stillet ham et mistillidsvotum før jul på grund af bilagsrod, misbrug af kommunens kreditkort og morfin-misbrug.

Men bagefter fortrød Venstres bestyrelse i Fredericia, og opfordrede Thomas Banke til at vende tilbage til borgmesterposten.

- Jeg står fuldt ud ved, at jeg prøvede at komme tilbage som borgmester, men jeg vidste også, at der var en risiko for, at det ikke ville gå. Jeg havde besluttet, at hvis der efter 48 timer stadig ville være fokus på mig, så ville jeg trække mig som borgmester, siger Thomas Banke til BT.

Men virakken om hans person stoppede ikke. 10. januar trak Thomas Banke sig fra borgmesterposten.

- Jeg havde en forestilling om, at efter jeg trak mig som borgmester, så ville folk have en interesse i at komme videre og lægge det hele bag os. Jeg troede, de ville lade mig være i fred. Jeg har bedt Fredericia Kommune om at gennemgå alle bilag, og der er desværre fundet et par sager mere. Og så jeg har fået at vide fra en pålidelig kilde, at de ville fortsætte med at køre sager mod min person, og derfor er det bedst for Venstre, for Fredericia, for min familie og mig, at jeg helt trækker mig.

I en tidligere udsendt pressemeddelelse skriver Thomas Banke sådan om de nye sager:

- Det er ikke nogen hemmelighed, tværtimod, at jeg har bedt Fredericia Kommune om, at endevende hvert et bilag fra min embedsperiode. Alle forhold om kørselsregnskabet er nu eftertjekket, og der er desværre fundet enkelte uoverensstemmelser i samme boldgade som de forhold, der allerede har været fremme. Det drejer sig bl.a. om tre ture i 2010,hvor der er registreret kørsel både i tog og bil. Jeg skal i den forbindelse understrege, at det samlede beløb drejer sig om under 5.000 kr. over tre år. 

Men mener du, at du har været udsat for en urimelig hetz?

- Jeg har selv begået fejl og vil ikke komme med lange undskyldninger. Jeg noterer mig, at eksperter har sagt, at grunden til at denne sag er blevet så stor nok mere skyldes underholdningsværdien end realiteterne i sagen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.