Både Liberal Alliances nuværende og tidligere lokalformand i Esbjerg melder sig nu også ud af partiet i protest mod partitoppen.

En ulykke kommer sjældent alene, siger man. Mandag meldte Liberal Alliances eneste regionsrådsmedlem, Marianne Mørk Mathiesen sig ud af Liberal Alliance, nu følger både den nuværende og den tidligere formand for hendes lokale bestyrelse i Esbjerg hendes eksempel, skriver de i en pressemeddelelse.

»Som følge af den uændrede politiske situation, og ikke mindst usande kommentarer fremsat om Marianne efter hendes udmeldelse, af bl.a. Leif Mikkelsen og JB (Joachim B., red.) Olsen har vi nu også valgt at trække os fra LA EK (Esbjerg Kommune, red.) bestyrelsen, og melde os ud af Liberal Alliance,« skriver Rene Christensen-Dokbua, formand og Carsten Grumsen, tidligere formand for Liberal Alliance i Esbjerg.

Kritikken af Leif Mikkelsen handler om, at han i et tv-interview forklarede Marianne Mørk Mathiesens udmeldelse med, at det nok var, fordi hun ikke følte sig 'pleaset nok'.

»Hun var også godt utilfreds med valget og synes ikke, hun fik opmærksomhed nok. Det er nok også det, der har ført til det her nu. Hun synes simpelthen ikke, hun bliver pleaset nok. Det er der ikke noget at gøre ved. Så må hun klare sig selv,« sagde han som kommentar.

Kritikken af Joachim B. Olsen skyldes, at han i et opslag på Facebook har antydet, at Marianne Mørk Mathiesen udelukkende var blevet i partiet for at sikre sig stemmer nok til et genvalg.

Marianne Mørk Mathiesen er nu løsgænger i Region Syddanmark. Hun lægger ikke skjul på, at det er rart at blive bakket op af sin lokale bestyrelse.

»Men jeg er selvfølgelig ked af, at nogen i partitoppen tager det på den måde. Både Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Merete Risager sagde tak for denne gang og ønskede mig held og lykke. Jeg har ydet en kæmpe indsats for partiet. Jeg har skrevet 167 debatindlæg, og har været en markant politiker herovre, hvor jeg bl.a. har stået for en kampagne om lægevagten og fået fjernet lægernes dobbelthonorar for spiritusblodprøver,« siger Marianne Mørk Mathiesen og fortsætter:

»Jeg har selv forsøgt at klare min udmeldelse på en ordentlig måde. Hver gang jeg har været i fjernsynet, har jeg stillet som betingelse, at jeg kunne starte med at sige, at jeg har den dybeste respekt for Anders Samuelsen som partistifter. Den kritik, der bliver rejst af mig er helt irrelevant. Jeg er helt med på, at når man er medlem af et parti, så må man acceptere, at man ikke er enig i alt. Men da der heller ikke kom en skatteaftale efter jul, blev det hele for utroværdigt for mig,« siger Marianne Mørk Mathiesen.

Joachim B.Olsen ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. Han har i en kommentar på Facebook takket Rene Christensen-Dokbua og Carsten Grumsen for at melde sig ud af partiet og forklaret sig således:

»Morten Juul Nu skal jeg fortælle dig, hvad jeg finder upassende: Offentlig kritik af sit eget parti i et stormvejr. Altså illoyalitet. Det har jeg intet til overs for. Beklager, men det har jeg ikke.«

Leif Mikkelsen er heller ikke videre meddelsom.

Fortryder du, at dine kommentarer nu har været medvirkende til, at endnu to politikere har forladt partiet?

»Nej, det gør jeg ikke. Det er ikke noget nyt med de to. Det er helt fint, at de stopper. Hvis de ikke føler sig godt tilpas i partiet, så er det bedre, at de finder sig et andet. Jeg ønsker dem held og lykke,« siger Leif Mikkelsen.

Flere kilder fortæller til BT, at der på ingen måde er kommet ro i partiet. Flere hører menige medlemmer sige, at de ikke har tænkt sig at forny medlemsskabet næste gang.