Det var tilsyneladende ikke helt frivilligt, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) søndag meddelte, at han tager orlov fra Folketinget som følge af den verserende skattesag. Ifølge Ekstra Bladet blev han presset på orlov.

Partitoppen i Venstre gav nemlig ikke Troels Lund Poulsen noget valg. Både forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen samt gruppeformand Kristian Jensen var enige om, at det rette for Troels Lund Poulsen var at tage orlov.

Og den tidligere skatteminister fik heller ikke meget hjælp fra hverken Venstres tidligere pressechef Mikael Børsting, den nuværende pressechef Christian Hüttemeier eller partisekretæren Jens Skipper Rasmussen, der alle angiveligt også var enige i partitoppens beslutning, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen blev beslutningen om Troels Lunds orlov truffet søndag efter en række hemmelige telefonmøder mellem partiets topfolk søndag morgen og formiddag.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Avisens oplysninger står i kontrast til udmeldingen fra Troels Lund Poulsen søndag, hvor han i en pressemeddelelses oplyste om sin orlov.

Troels Lund Poulsen, som i dag er Venstres forsvarspolitiske ordfører, meddelte, at han ville tage orlov, da skattesagen 'i øjeblikket fuldstændig overskygger’ hans politiske arbejde.

- Derfor ser jeg mig på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udføre mit politiske arbejde tilfredsstillende, og derfor vil jeg i morgen (mandag, red.) ansøge Folketingets formand om orlov fra mit hverv som folketingsmedlem, lød det fra Troels Lund Poulsen, der fik det til at fremstå, som om idéen om orlov var ganske frivillig.

Og ligeledes havde Venstre travlt med at forsikre, at idéen om orloven var Troels Lund Poulsens egen idé.

LÆS OGSÅ:

Det er hele den verserende skattesag om, hvem der har lækket Helle Thorning-Schmidts skatteoplysninger, der er endt med, at Troels Lund Poulsen skal på orlov. Søndag afslørede Ekstra Bladet, at den tidligere skatteministers spindoktor Peter Arnfeldt sidste år havde forsøgt at lække dele af de private oplysninger til avisen, der dog afslog, da det ikke var muligt at få de fulde oplysninger.

LÆS OGSÅ:

Hvor længe Troels Lund Poulsen skal på orlov er endnu et åbent spørgsmål. Folketingsmedlemmer kan normalt tage orlov i tre måneder med fuld løn uden at skulle angive en begrundelse, men ifølge Ekstra Bladet vil Troels Lund Poulsen tage orlov på ubestemt tid.

Økonomisk vil det dog ikke få de store konsekvenser for Troels Lund Poulsen, der grundet sin fortid som minister, er sikret et eftervederlag på 1,2 millioner kroner om året de næste to år.

Derfor er der rig lejlighed for, at Venstre-politikeren, som han meddelte søndag, kan genoptage sine historiestudier på Københavns Universitet, som han i sin tid aldrig fik afsluttet.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR