Efter en indstilling fra Straffelovsrådet opgiver regeringen et forbud mod prostitution. Enhedslisten mener, at regeringen svigter de prostituerede.

Danmark får næppe noget forbud mod købesex, skriver Information.

Ifølge avisen har regeringens koordinationsudvalg besluttet at følge en indstilling fra Straffelovsrådet, som fraråder et forbud.

Både Socialdemokraterne og SF går ind for et forbud, mens de radikale på et landsmøde i 2009 besluttede, at »Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet«.

Kilder oplyser til Information, at det er juridiske gråzoner og »risikoen for stigmatisering«, som får Straffelovsrådet til at vende tommelfingeren nedad i forhold til et forbud. Rådet ventes at offentliggøre rapporten i denne uge.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er skuffet over regeringspartierne:

- Det er rigtig skuffende. Vi har at gøre med en gruppe mennesker, der af mange forskellige årsager og på mange forskellige vilkår ernærer sig ved hjælp af prostitution, og mange af dem har sociale problemer. Der er gået rigtig lang tid, hvor den gruppe er blevet svigtet. Hvis regeringen dropper en kriminalisering af sexkunder, må de sætte ind for at hjælpe denne her gruppe, siger hun til Information.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.