Rapport fra Center mod Menneskehandel viser en stigning i menneskehandel i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

København. Danmark oplever i disse år rekordmange tilfælde af mennesker, der er kommet til landet gennem menneskehandel.

Alene i 2016 blev 121 personer i alderen ni til 57 år klassificeret som værende kommet hertil som et led i menneskehandel af forskellig slags, skriver Jyllands-Posten.

I 2007 var tallet nede på 17 personer, viser den seneste rapport fra Center mod Menneskehandel, som hører under Socialstyrelsen.

Størstedelen af de 121 handlede mennesker var kvinder, der kom fra Nigeria.

En af de mere chokerende beretninger i rapporten afslører, at ni menneskehandlede børn kom til Danmark i 2016.

De var mellem ni og 17 år, og tre af dem var drenge, mens seks var piger, hvor størstedelen af dem blev handlet til udnyttelse i prostitution og kom fra Nigeria.

Mindreårige har dog kun udgjort en relativt lille procentdel af menneskehandlede personer siden 2007, vurderer Center mod Menneskehandel i rapporten.

Rapporten baserer sig på Udlændingestyrelsens såkaldte handelsvurderinger. De afgør, om et menneske har været offer for menneskehandel eller ej.

Og den betegnelse er tilsyneladende meget bred, mener Christian Groes, lektor og antropolog ved Roskilde Universitet, der er forsker i migration og menneskehandel.

Han mener, at man skal passe på med at konkludere noget entydigt ud fra menneskehandelsrapporten. Der er ifølge ham mange gråzoner, når man skal klassificere noget som værende menneskehandel i dansk lovgivning.

- Mange danskere tror, at når man snakker menneskehandel, så er der tale om nogle mennesker, der er blevet tvunget ind i en bil og derefter kørt til Danmark. Men i dansk lovgivning bliver menneskesmugling af migranter ofte klassificeret som menneskehandel, siger universitetslektoren til Jyllands-Posten.

/ritzau/