Lars Løkkes to boliger er hårdt belånt.

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i disse dage er bannerfører for regeringens nye slogan "Vi kan ikke låne os til velfærd", har han selv optaget boliglån i en størrelsesorden, der gør ham teknisk insolvent. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

Lars Løkke Rasmussen har lån i sin private bolig i nordsjællandske Græsted samt i sit sommerhus i Billund for i alt 5,87 millioner kroner.Ifølge de aktuelle ejendomsvurderinger er det mindst 1,5 million kroner mere, end de to boliger er værd. Også målt ud fra aktuelle salgspriser i de to områder, hvor boligerne ligger, er der tale om en overbelåning på mere end en million kroner.- Der er tale om overbelåning. Og der er tale om større lån, end man normalt vil anbefale, siger forfatteren til syv bøger om privatøkonomi, Lisbeth Nebelong, til Ekstra Bladet.

Statsministeren er ved adskillige lejligheder på det seneste gået skarpt i rette med lånoptagning, når det handler om de offentlige budgetter. 'Vi må ikke bruge flere penge, end vi tjener. For det er og bliver umuligt at låne sig til velfærd.' Og: 'Vi må erkende de gamle dyder. Orden i økonomien. Tæring efter næring. Personligt ansvar', har Lars Løkke Rasmussen eksempelvis sagt.

I følge økonomieksperten Lisbeth Nebelong, gør statsministeren sig selv sårbar på grund af den store forskel mellem hans politiske udmeldinger og de konkrete omstændigheder i privatøkonomien.

- Som politiker skal man jo passe på sin troværdighed. Der bør ikke være et stort spænd mellem det man siger, og hvordan man lever. Så når nu han taler om lån og velfærd var det måske værd lige at tjekke sine egne lån i gennem, siger hun til Ekstra Bladet.

Statsministerens låntagning i egne boliger betyder, han er blandt den femtedel af danskerne, som i dag er teknisk insolvente.

- Jeg vil endda vurdere, han ligger godt til blandt de 20 procent af danskerne, der er insolvente. Husene er hårdt belånt, siger en anerkendt økonom, der ønsker at være anonym.

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

- Jeg har ingen kommentarer til det. Hverken til mine huse eller til mine lån, siger han til Ekstra Bladet.