Trods Dansk Folkepartis officielle politik om ikke at skelne mellem religioner, benytter flere partimedlemmer lukkede facebook-grupper til at give udtryk for deres had til islam og muslimer.

Selv om Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl (DF) flere gange har slået fast, at det ikke er muslimer generelt eller islam, der skaber problemer i det danske samfund, så trives hadet mod islam og muslimer i al almindelighed blandt flere af partiets menige medlemmer. Det viser en gennemgang af en række lukkede facebook-grupper ifølge Politiken.

Grupperne har navne som »DF - dit land - dit valg«, »Støttegruppen for Pia Kjærsgaard«, og »Dansk Folkeparti, vores parti«. De administreres i flere tilfælde af DF-medlemmer, og har en del fremtrædende folketingsmedlemmer på medlemslisterne. De er dog kun yderst sjældent aktive.

I grupperne er der stor aktivitet i debatter om indvandring og muslimer. DF-medlem Jørgen Larsen Møller, der indtil for et par år siden var næstformand i lokalafdelingen i Aalborg, skriver blandt andet:

»Stol aldrig på en muslim. Det har jeg altid sagt, og det mener jeg stadig. Lige så snart muslimerne får magt, som de har agt, bliver det, som de vil have det. Og så kan vi andre sidde og tænke, at vi skulle have gjort noget engang. Vi sidder ligesom Holger Danske og sover. Vi skal til at vågne,« skriver Jørgen Larsen Møller og foreslår protestmarcher mod islam.

Et andet DF-medlem og aktiv debattør Jesper Fruerbol medgiver, at visse muslimer er fredelige, men skriver: »Islam er en form for sygdom. Det er den nemmeste måde at forklare det på. Der findes to former for sindssyge. Den ene slags kan man blive kureret for, og den anden kan man tro på,« skriver han ifølge Politiken.

Kristian Thulesen Dahl vil ifølge avisen ikke kommentere debatten på de omtalte facebooksider, men næstformand Søren Espersen (DF) mener, at partiet ikke kan gøre noget ved de grupper, der er oprettet i DFs navn.

»Så er der Jørgen Larsen og Jesper Fruerboel. Det er et problem. Når vi har telefonmøde på mandag i hovedbestyrelsen, vil vi tage det op,« siger Søren Espersen, der mener, at sagen er blæst ud af proportion.

Gruppen »DF - dit land - dit valg«, som havde over 1.000 medlemmer, er efter Politikens henvendelse blevet fjernet fra Facebook.