Den internationalt velansete avis, Financial Times, peger på Fogh som ny generalsekretær for forsvarsalliancen Nato, mens Tony Blair bliver EU-præsident.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) kan blive generalsekretær for forsvarsalliancen Nato.

Sådan lyder vurderingen i dag fra avisen Financial Times, der er en af de vægtigste aviser i EU- og Nato-hovedkvarteret Bruxelles.

- Nato-jobbet kan gå til Anders Fogh Rasmussen, Danmarks statsminister, og EU-Parlamentets formandsskab kan blive delt mellem tyske Martin Schulz og Jerzy Buzek fra Polen, lyder det i en politisk analyse i Financial Times.

Den London-baserede avis vurderer samtidig, at Storbritanniens tidligere premierminister Tony Blair er på tale som EU-formand. En diplomat siger til avisen, at de seneste kriser har vist behovet for en stærk international figur som EU-chef.

Der har også tidligere været spekulationer om, at Fogh går efter EU-topstillingen, som bliver oprettet næste år, hvis Irlands befolkning inden da stemmer ja til den strandede Lissabon-traktat.

I andre sammenhænge har Polens udenrigsminister, Radoslaw Sikorski, været nævnt som en seriøs konkurrent til Nato-posten.

Afløseren for den nuværende generalsekretær, Jaap de Hoop Scheffer, skal findes i løbet af første halvdel af 2009.

/ritzau/