I TV 2-dokumentaren 'Illegal i Danmark,' som bliver vist torsdag aften, bliver illegale migranter opfordret af andre migranter til at lyve sig til asyl. Og det bliver fordømt fra alle sider af det politiske spektrum, men det er ikke overraskende, mener Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti.

»Hvis folk har en god nok forklaring og har øvet den længe nok, så kan de få asyl, selvom det er pure opspind. Det er så indlysende, at selv et toårigt barn kan forstå, at du ikke per definition er forfulgt, når du kommer op til den danske grænse, hvis du kommer fra et sikkert land som Tyskland,« siger han til BT.

I programmet er der utallige eksempler på, hvordan to muldvarpe, der med skjult kamera infiltrerer det illegale migrant-miljø i København, får gode råd til, hvad de skal sige til myndighederne, når de søger asyl.

»Jeg vil give dig et godt råd. Du skal søge asyl her i landet. Du skal strikke en god asylsag sammen, og den skal du øve grundigt,« lyder det fra en pakistansk mand til TV 2s muldvarp 'Hassan.'

Og selvom en opgørelse, som mediet har lavet, viser, at Flygtningenævnet har afvist over halvdelen ud af 500 asylsager som opspind, så hagler Martin Henriksen systemet ned.

»Det siger jo, at folk er villige til at gøre hvad som helst for at få en opholdstilladelse i Danmark, og jeg tror også, vi har mange, der har løjet sig til asyl, så derfor bør vi i stedet for det nuværende system afvise folk ved grænsen.«

Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth mener tværtimod, at dokumentaren understreger, at myndighederne har godt fat om problemet, og at systemet fungerer.

»For det første understreger dokumentaren nødvendigheden af, at vi kører den historisk stramme asylpolitik, som vi kører, og at Ingers 50 stramninger har været en nødvendighed. Og samtidig så synes jeg også, man skal rose vores styrelser for at fange dem i at lyve, fordi de har et meget godt kendskab til de lande, som migranterne kommer fra,« siger han og henviser til, at Flygtningenævnet trods alt opdager mange af sagerne om opspind og afviser asylansøgningerne.

Derimod mener Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet, at regeringen skal stramme op, når det kommer til bekæmpelse af det udbredte sorte arbejde, som dokumentaren også viser, at de illegale migranter benytter sig af i stor stil.

»Det er selvfølgelig dybt, dybt uacceptabelt og skadeligt for det danske samfund, at nogle lyver sig til asyl, men vi ser også, at de har sort arbejde og lever en subsistensløs tilværelsen. En af grundene er, at regeringen ikke tager sort arbejde og social dumping alvorligt. Vi har i over et år haft samråd på samråd og stillet spørgsmål til ministeren, men hver gang man har bragt det op, så bliver det negligeret,« siger han.

Men den kritik kan Marcus Knuth fra Venstre ikke forstå.

»Danmark er jo et af de lande, hvor det er sværest at bo illegalt. Vi er på godt og ondt et af de mest gennemregulerede lande på tværs af Skat, politi og fordi du skal have et cpr-nummer, så har vi ikke de samme problemer som for eksempel i Paris og New York, hvor du bliver mødt af en mand med en selfiestang på hvert et gadehjørne.«