Størstedelen af de danske veje har brug for ny asfalt, men Vejdirektoratet har ikke penge til det. Håb om flere penge de kommende år.

Asfalten på de danske veje trænger til at blive skiftet ud, men Vejdirektoratet har ikke penge til at løfte opgaven. Direktoratet har netop færdiggjort sin statusrapport over statens vejnet, og her fremgår det, at asfaltlaget på 1750 af statens 3798 kilometer vej har en restlevetid på under et år. Yderligere 900 kilometer kan kun holde to år mere, mens asfalten på godt 700 kilometer har tre år tilbage.

- Asfaltlaget har normalt en levetid på 12 år. Det vil sige, at hvis vi har et vejnet i det, som jeg vil kalde balance, så burde den gennemsnitlige restlevetid være seks år. Den er væsentlig kortere. Det vil sige, at vi slider på vejene, og vi har en pukkel foran os, siger driftschef i Vejdirektoratet Niels Christian Skov Nielsen.

Vejdirektoratet arbejder på et indspil, der skal klarlægge, hvor mange penge der skal til for at holde vejene ordentligt ved lige. Det bliver efter planen en del af den trafikale investeringsplan, der kommer i efteråret, og som følger op på anbefalingerne fra Infrastrukturkommissionen.

/ritzau/