Dagpengecases. Tabita Hoffmann fra Holstebro overvejer at flytte med sin mand, søn og hund til en lejlighed omkring København, fordi hun mangler et arbejde, og manden mangler læreplads.
Dagpengecases. Tabita Hoffmann fra Holstebro overvejer at flytte med sin mand, søn og hund til en lejlighed omkring København, fordi hun mangler et arbejde, og manden mangler læreplads. Foto: Katrine Emilie Andersen
26-årige Tabita Hoffmann står til at miste sine dagpenge til foråret, hvis ikke hun bliver fastansat når hende julevikariat i Elgiganten udløber. Og eftersom hun både ejer en bil og er gift, kunne hun se frem til at få 0 kroner i forsørgelse

Og selvom dagens finanslovsaftale sikrer hende seks måneder med 13.732 kr i kontanthjælp (forsørgertakst, red.) på trods af at hun ejer en bil, og at manden tjener penge, så synes hun dagens aftale er en lappeløsning. 

- Altså det er da fint nok, at jeg ikke skal skille mig af med min bil eller lade mig skille, men jeg synes bare ikke, det er en holdbar løsning. Der kommer jo ikke flere jobs af at udskyde problemerne, siger hun. Kravet til af få seks måneders kontanthjælp er, at man siger ja til at indgå i et uddannelsesforløb.

- Jamen jeg har jo en uddannelse, jeg er jo salgsassistent. Skal jeg så bare tage en anden uddannelse eller hvad? Det giver jo ingen mening. Jeg synes hellere de skulle lade være med at satse på kontanthjælp, og så bruge pengene på at få skabt nogle jobs, udtaler hun. 

Hvad mener du om den nye finanslov? Gør den nok for at løse dagpengeudfordringerne? Deltag i debatten herunder. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.