Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

De ansatte hos både Venstre og Dansk Folkeparti er torsdag blevet orienteret om, hvordan de skal forholde sig, hvis den igangværende regeringskrise ender med et valg.

Ifølge BT's oplysninger har DF-formand Kristian Thulesen Dahl haft samlet sine medarbejdere til en valgorientering.

En central Venstre-kilde fortæller, at en lignende orientering har fundet sted i Venstre.

Simon Emil

Mistillid til Eva Kjer

Forholdet mellem Venstre og De Konservative er under frysepunktet, efter K-formand Søren Pape Poulsen tirsdag aften fortalte, at partiet ikke længere har tillid til fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen. Dermed var der et flertal mod Eva Kjer Hansen i Folketinget. En minister med et folketingsflertal imod sig vil under normale omstændigheder trække sig.


Men statsminister Lars Lars Løkke nægter at fyre sin minister, så hvis De Konservative insisterer på at komme af med Eva Kjer, kan det ende med, at regeringen vælter og danskerne skal til et folketingsvalg.

Store konsekvenser
Lars Løkke siger direkte til DR, at han foretrækker et valg frem for at fyre Eva Kjer.
»Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej. Så er der det andet lidt mere sandsynlige udfaldsrum. Det er at udskrive folketingsvalg,« siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Løkke

Et valg har stor betydning for partiernes ansatte. Valgkampen er tre uger, hvor der stort set ikke er tid til andet.
Og efterfølgende kan en tilbagegang i stemmer koste job blandt de partiansatte, da den økonomiske støtte til partierne afhænger af stemmerne ved det seneste valg.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.