SF trådte ud af regeringen efter turbulent periode, hvorefter Annette Vilhelmsen trådte tilbage som formand.

Odense: Tidligere formand for SF Annette Vilhelmsen er blevet smidt ud af partiets landsledelse, fordi hun udeblev fra tre møder i ledelsen.

Den tidligere formand fra oktober 2012 til januar 2014 blev smidt ud i begyndelsen af marts i år, skriver Lokalavisen Odense.

Det er en overtrædelse af partiets egne regler, selv om der bliver meldt afbud til møderne.

Også Pernille Vigsø Bagge, tidligere folketingsmedlem for SF, røg ud af landsledelsen ved samme lejlighed og med samme begrundelse.

Landsledelsen er partiets "højeste myndighed mellem landsmøderne", fremgår det af SF's hjemmeside, hvor der også står, at "landsledelsen fastlægger hovedlinjerne i partiets politik".

Den tidligere erhvervsminister og senere socialminister var formand for SF, indtil partiet valgte at træde ud af regeringen i 2014, der i stedet blev til en SR-regering.

Det er formand for SF på Frederiksberg Lotte Kofoed, der har bedt partiets lovnævn tage stilling til, hvad konsekvenserne af de to SF'eres udeblivelse skulle være.

Over for Lokalavisen Odense ønsker Annette Vilhelmsen ikke at kommentere, hvorfor hun udeblev fra tre møder.

- Jeg har ingen kommentarer til den sag, siger hun.

Spørgsmål: Har Lotte Kofoed, der indbragte spørgsmålet om dit fravær fra tre landsledelsesmøder for SF's lovnævn, et horn i siden på dig?

- Jeg opfatter det hele som et perfidt bagholdsangreb. Du kan citere mig for, at jeg ikke stiller op til landsledelsen igen. Andre kommentarer har jeg ikke, siger Annette Vilhelmsen.

Lotte Kofoed ønsker ikke at kommentere sagen over for Ritzau.

Den tidligere formand er nu også fortid i Folketinget, efter at Karsten Hønge slog hende på Fyn under folketingsvalget sidste år og snuppede partiets enlige fynske mandat. De to har før haft politiske disputer, blandt andet da SF forlod regeringen.

Siden tog Pia Olsen Dyhr over som formand.

Annette Vilhelmsen fik i sin tid som socialminister en større næse for at love en million kroner i støtte uden udbud til Lisbeth Zornigs projekt "Stemmer på kanten".

/ritzau/